cos wyje buczy przy skrecaniu w lewo :(((

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DOMINO
Newbie
Newbie

cos wyje buczy przy skrecaniu w lewo :(((

Post autor: DOMINO »

hej cos wyje i buczy przy skrecaniu w lewo

dzis wymienilem lozysko lewe i lipa to samo sie dziej :(((

pomocy
d
dragon172005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dragon172005 »

a kolego przegub sprawdzony był bo jak by łożysko szumiało to by było nawet słychać jak byś na lewarku podniósł i zakręcił kołem, a koło nigdzie nie obciera czy coś takiego
D
DOMINO
Newbie
Newbie

Post autor: DOMINO »

[quote=""dragon172005""]a kolego przegub sprawdzony był bo jak by łożysko szumiało to by było nawet słychać jak byś na lewarku podniósł i zakręcił kołem, a koło nigdzie nie obciera czy coś takiego[/quote]

A wlasnie nic nie obciera nie mam wspomagania to o co tu chodzi ????? z tym wyciem ??? moze amlo oleju w skrzyni ???
s
sholler
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sholler »

Mi też buczało przy skrecaniu w lewo, ale mechanik wymieniał mi prawe łożysko i jest ok, z tego co zapamietałem to mówił coś o dociskaniu-obciążaniu prawego łożyska jak sie skreca w lewo i lewego przy skrecaniu w prawo.
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

sholler tak. Przy skręcaniu w prawo dociska się lewe łożysko ( wypycha nas z zakrętu) i przy skręcaniu w lewo, prawe łożycho cierpi. Wymień kolego prawe łożysko i według mnie powinno być ok, bo wymieniłeś lewe a popatrz jak przy skręcie w lewo lewa oś pojazdu ma najlżej i te koła najczęściej przy skręcie w lewo jak już pisałem mają najlżej ze wszystkich, można zasugerować nawet, że auto po prostu trzyma go tylko prawa oś i właśnie ta oś ma największe obciążenie przy skręcaniu w lewo i odwrotnie. Jeśli mechanik Ci powiedział DOMINO , że winne jest lewe łożysko to idz i go :butcher:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”