Buczenie w kabinie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
orzecho
Newbie
Newbie

Buczenie w kabinie

Post autor: orzecho »

Witam, ma taki problem. Zauważyłem od pewnego czasu, że po przekroczeniu prędkości około 80 km/h zaczyna sie dziwne buczenie w kabinie. Dobiega ono tak mi się przynajmniej wydaje z nawiewów. Dzwięk jest podobny do buczenia wiatru. Buczy na luzie i na biegu, przy właczonym jak równiez wyłączonym nawiewie. Czasami zdarza się że nie ma tego dziwęku i wszystko jest ok. Dla mnie wyglada to tak jak coś by siedziało w kanałach.
P.s. Łozyska we wszystkich kołach wymienione.
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Może łożyska w skrzyni kończą żywot.
o
orzecho
Newbie
Newbie

Ale mi sie wydaje ze wtedy na wcisnietym sprzegle by nie buczalo. A tu jak samochod zwolni ponizej 80 to buczenie mija.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Opony najprawdopodobniej.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
o
orzecho
Newbie
Newbie

Wydaje mi sie również że jak jest ciepło na zewnatrz to nie ma buczenia a na przykład w nocy gdzy jest zimniej to wtedy buczy.
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

U mnie buczało jak miałem tłumik końcowy zapchany.
-
-MARIO-
Newbie
Newbie

Post autor: -MARIO- »

[quote=""JuStIcE""]Opony najprawdopodobniej.[/quote]

Miałem podobny problem przez pewien czas, ale z braku czasu zająć się tym nie mogłem i buczenie w kabinie ignorowałem do czasu aż zaczęło trząść całą budą. Mogłem wcześniej pomyśleć że to opony (miały przeżyć ostatni sezon ) Tak więc ze względu już naprawdę na uporczywe dudnienie, ale zaznaczam że to zjawisko występowało powyżej 80-90km/h, zajrzałem w układ jezdny i : zawieszenie jeszcze Ok, hamulce nie powodują takiej reakcji i ........... patrzę i widzę wybrzuszenie na tylnej oponie. :angry: pewnie miałem taką minę, że nie sprawdziłem opon w pierwszej kolejności zamówiłem narazie dwie nowe, założyłem i cieszę się ciszą ikomfortem jazdy,. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Danooon_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Danooon_ »

jestem tu nowy wiec na poczatek sie przywitaam. u mnie buczalo przy 90-110 km/h a powodem byly zurzyte amortyzatory z tylu tzn lewy ale musialem wymieniac dwaa. po wymianie nic juz nie buczy ;)) pozdrawiam!
"odważni nie zyją wiecznie, ale ostrozni nie zyja wcale"
viewtopic.php?f=29&t=20278
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”