[6n2] Kłopot po wymianie świec.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rf1gegu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rf1gegu »

Fakt faktem mogli auto umyć hehe :P PS. Nie ma czegoś takiego jak adaptacja komputera pod świece :)
Rzuć wszystko i idz się całowac ;]
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Grzela300 napisał:
Powiadasz rat4 że 120 za komplet?
to było rok temu w ASO VW Tarnów no ale żeby tak cena się różniła...masakra...
nie wiem czemu w Sączu ci tyle krzyknęli....ale jedno jest pewne...cena zachodnioeuropejska... pewnie te ceny to żywcem z euro przeliczniki bo inaczej jak można za tyle sprzedawać takie części jak świece zapłonowe do benzyniaka...rozbój w biały dzień, cena jak świeca do bentleya
Można jeszcze od bidy sprawdzić w ASO Skody lub Seata może będzie taniej...
Niestety dziś takie czasy ze dużo chińszczyzny na rynku i towaru niskiej jakości....dlatego pojawiają się takie opinie dla produktów NGK czy Bosha...
civic r18a2/407 1,6 HDi
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

To jeszcze nic,zapytałem o przewody zapłonowe,tym razem przez net w dziale części ASO VW,"Mamy po 80 zł za sztukę,zamienników nie posiadamy"-heh za sztukę to za jeden kabelek chyba,muszę zapytać co gość miał na myśli.Ale i tak się cieszę że nie kupiłem Fiata Punto,zwłaszcza po tych ulewach i jak dziury powychodziły znowu he he.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""Grzela300""]To jeszcze nic,zapytałem o przewody zapłonowe,tym razem przez net w dziale części ASO VW,"Mamy po 80 zł za sztukę,zamienników nie posiadamy"-heh za sztukę to za jeden kabelek chyba,muszę zapytać co gość miał na myśli.Ale i tak się cieszę że nie kupiłem Fiata Punto,zwłaszcza po tych ulewach i jak dziury powychodziły znowu he he.[/quote]
na pewno kolesiowi chodziło, że za sztukę, bo w ASO tak to liczą, no i jak ja w zeszłym roku pytałem o kable to też tyle wołali, czyli za 4 kable wychodzi ok. 320zł, odpuściłem i kupiłem kable Beru za ok. 180zł, a w ASO kupujesz kable też tej firmy :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Toto""]
na pewno kolesiowi chodziło, że za sztukę, bo w ASO tak to liczą, no i jak ja w zeszłym roku pytałem o kable to też tyle wołali, czyli za 4 kable wychodzi ok. 320zł, odpuściłem i kupiłem kable Beru za ok. 180zł, a w ASO kupujesz kable też tej firmy :)[/quote]

Jeżeli chodzi o 6N i 6N2 to nie tylko Beru ale także Bremi. Do 6N2 GTI tylko w ASO można dostać w czerwonym kolorze i są to też kable od Bremi.
m
marekT
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekT »

No dobra mały edit.
Zapraszam do tematu w dziale odradzane zakłady, gdzie dopisałem jeszcze jeden wątek z ich działalności.

Co do mojego kłopotu, to może trochu wstyd się przyznać ale do tej pory nie wyregulowałem gazu a z moim problemem poradziłem sobie przy pomocy półśrodka.
Podczas ostatnich deszczów auto zaczęło wariować okazało się, że przy aparacie zapłonowym zaśniedziała wtyczka od jednego z kabli, po potraktowaniu jej kontakt sprayem nastąpiła poprawa.

A co do kabli to może bym je sobie zmienił, nawet byłem raz w sklepie ale nie mieli beru tylko NGK i jakieś kable firmy Janmor ale tego to się już całkiem bałem.

Powiedzcie jak wygląda sprawa oryginalności kabli Beru na allegro, polećcie proszę jakiegoś uczciwego sprzedającego, najlepiej z okolic Krakowa.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""marekT""]

Powiedzcie jak wygląda sprawa oryginalności kabli Beru na allegro, polećcie proszę jakiegoś uczciwego sprzedającego, najlepiej z okolic Krakowa.[/quote]

ja polecam od lat danielossa
100% oryginal i konkurencyjne ceny
m
marekT
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekT »

Dobra małe odświeżenie.
Otóż powodem wszystkich kłopotów po wymianie świec były...kable.
Na 3 cylindrze był naderwany kabel (czytaj wtyczka). Po zmianie kłopoty ustały. Okazało się, że moje prawie nowe kable ngk nie wytrzymały rąk pracowników z fhu karat, których to fachowość zachwalałem już powyżej.

Kupiłem Beru za niecałe 170 złotych komplet i to praktycznie na miejscu (Bibice pod Krakowem), jak na razie jest OK.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”