a to mój mały szkrabik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
noki
Raczkujący
Raczkujący

a to mój mały szkrabik

Post autor: noki »

Od czego by tu zacząć hmm... Moja pasjonujaca historia zaczeła sie ponad rok temu z moim czerwonym żuczkiem :D

dane podstawowe: VW polo 2000r.
1,4 TDI 55 kW 1422cm.
Silnik AMF z roku 2002 był przekładany z nowszego :-D
komfort highline, autoclima, el.szyby itd :piwo: ładnie przyspiesza :)
spalanie w mieście z racji że mam ciężka nogę :jester: 5-5,5litera.
na trasie 4,2-4,5

Szukałem go koło 6 miesiecy po całej polsce obejrzałem z 40 polówek wkońcu kupiłem go pod Poznaniem Auto ściagnięto z Austrii po roku użytkowania przeszło dużo zmian ale robie je bo naprawde lubie moja polóweczkę.
zaczeło sie od w duzym skrócie co wymieniłem (wszystkie części orginalne- wiec nie pytajcie ile juz włozyłem :oki: ):

rozrząd :) olej i filterki wszystko orginały
nastepnie w wyniku problemów z odpalaniem wymieniłem:
świeczki, przewody paliwowe,
rozrusznik który okazał sie wadliwy wiec założyłem drugi nowy naszczescie w ramach gwarancji,
ponadto dorzuce jeszcze nowy przepływomierz.
no i idziemy dalej bo z odpalaniem były kłopoty do przed wczoraj podejrzewam prosty powód gdyż model ten nie ma pompy paliwa w baku poprostu paliwo mu schodzi więc ma założone el-zawory i narazie wszystko działa :) nareszcie jupiii :bb:
ale idziemy dalej po jakims czasie wymieniłem hamulce z przodu tarczówki bosha ładnie chodzą, klocki ATE dobrze sie sprawdzają na moja dynamiczną jazdę a z miesiąc temu założyłem nowy komplet tarcz na tył podobny jak z przodu:) ale powiecie że juz nieźle włozylem to powiem mało :) 3 dni temu mój maluch dostał nowe przednie zawieszenie oczywiście orginalne moge powiedzieć że teraz to frówa nad asfaltem w porównaniu ze starm zawieszeniem.
hmm no i wiecie na co jeszcze przyszedł czas na zmiane felg na oczywiście na aluski no i jeszcze z przodu swiatełka na jakieś kocie oczy jak w BMW :mrgreen: mysle że jak skoncze to szkoda mi sie będzie z nim rozstawać.

a wygląda tak :) nic specjalnego ale go lubie bardzo
http://yfrog.com/5dc77556462j

to tyle na początek kolejne zdjęcia po zmianach felg pewnie będą czarne z czerwonym obrysem:)

sorki za błędy.
Obrazek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

z przodu jakaś stłuczka była ?

jak narazie zwykła 6N2 :-D zakładaj fele i glebe odrazu inaczej będzie wyglądać :grin:
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
noki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: noki »

Najpierw trzeba było stworzyć podstawy by autko jeździło a teraz tuningu trochę będzie. stłuczki nie było światło trzeba było wymienić bo niesforny kibic potraktował mi reflektor kijem od bejsbola:)
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Najpierw trzeba było stworzyć podstawy by autko jeździło
:good:

na fele widziałbym tu ładne bbski :grin:

np takie:

http://moto.allegro.pl/item1084226650_f ... od1zl.html
Awatar użytkownika
PaY
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: PaY »

bbs - juz jest troszke ich za dużo
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy
Wyróżnienie]
Derby na PJ
[img]http://
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

nie mówie o RMach haha :lol:
Awatar użytkownika
ShadeN
Początkujący
Początkujący

Post autor: ShadeN »

No proszę jak ładna polówka :grin: Jakby miała o jedną parę drzwi mniej to była by bardzo, ale to bardzo podobna do mojego klekotka :blind:
No właśnie jak wyżej napisane: jakieś ładniutki felunek by się przydał (byle by nie jakieś chińskie błyszczące badziewie), sam zmieniłem na 15' BBS,a i od razu o niebo lepiej autko wygląda (zdjęcia nie oddawają tego jak autko prezentuje się w rzeczywistości :niewiem: )
Życzę powodzenia w modach i bezawaryjnej jazdy :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”