Deska rozdzielcza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
frost79
Newbie
Newbie

Deska rozdzielcza

Post autor: frost79 »

Moje Polo jest z 97 roku z okresu starych zegarow. chcialbym zmienic ja na ta nowsza. ale pytanie jest takie.:?
Kontrolki od ABS-u i poduszek sa pod awaryjkami czy po zmianie bedzie mnie sie to wyswietlac na tym srodkowym wyswietlaczy na desce rozdzielczej?
I jeszcze taki patent mam ze nie swieci mi sie rezerwa, tak jakby nie bylo kontrolki. Wskazowka lezy a tu nic sie nie swieci to tez mnie zastanawia. pozdro
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""frost79""]taki patent mam ze nie swieci mi sie rezerwa, tak jakby nie bylo kontrolki. Wskazowka lezy a tu nic sie nie swieci[/quote]
Odpowiedź jest prosta :) w starych zegarach zwyczajnie nie ma tej kontrolki.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Odswierze troche kotleta, Zmienialem ostatnio zegary bo obrotek i predkosciomierze wyzionely ducha. Mankamentem jest to ze swieci mi sie kontrolka recznego, na starym sie nie swiecila. No i mam kontrolke rezerwy czego nie mialem wczesniej, z glupoty jak je podpiolem to swiecil mi sie ABS wiec przekrecilem zarowke na najbardziej skrajne miejsce, okazalo sie ze trafilem na rezerwe. Zaswiecila sie ostatnio az bylem w szoku bo wszyscy tu przekonuja wszystkich ze w licznikach przed liftem nie ma kontrolki
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

jest bo ją widać (kontrolkę) - kiedyś latarką świeciłem i pod światło zobaczyłem, lecz ja nigdy nie zauważyłem żeby świeciła
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
m
marcin86
Swój
Swój

Mi swieci wlasnie, swierzo wczoraj zatankowalem do pelna jak tylko wyjezdze to zrobie zdjecie.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

no bo po prostu w niektórych starych przedliftowych licznikach była możliwość włożenia żarówki i już świeciła rezerwa
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

dokładnie tak jak napisał conan. Jakbyście trochę przeszukali forum to ta dyskusja byłaby zbędna!
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

To włożenie żarówki w zegary przedliftowe wystarcza żeby paliła się rezerwa? jest do tego jakiś czujnik itp?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Zastosuj się do tego co wyżej napisałem a znajdziesz odpowiedź.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Poszukałem, znalazłem i spróbowałem wyciągnąc licznik u siebie ale zawiesiłem sie w pewnym momencie. Po odkreceniu wszystkich srób wyciagam licznik do przodu, przechyla mi się ale nie mam pojecia w ktorym miejscu jest ten zatrzask. Ale z tego co widze to licznik by wyszedł ale blokuje go deska rozdzielcza i nie mam pojecia jak go wyciagnac zeby sprawdzic czy u mnie tez jest kontrolka od rezerwy. Sciągał ktos go i potrafi wytłumaczyc co i jak?:)
m
marcin86
Swój
Swój

Zatrzask to za duzo powiedziane, jest to po prostu wyprofilowana blacha ktory sluzy za niby zawias. Normalnie sie go wyjmuje, bez zadnych ceregieli tylko ze musi wyjsc bokiem. Kombinuj ja tez sie glowilem za pierwszym razem, a teraz zajmuje mi to mniej niz minute.
Awatar użytkownika
Compot
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Compot »

Szkoda rozbierać zegary,żeby sprawdzić,czy jest kontrolka,pod to światło widać.U mnie znalazłem tylko kontrolkę niezapiętych pasów.
Rozebrałem zegary i teraz pytanie...
1.Jaką żarówkę tam wsadziliście?Bo tam są jakieś małe diodki i chyba nie obędzie się bez lutowania.
2.Czy jeśli podłączę tą żaróweczkę,to jest szansa,że będzie to się świecić?Czy zegary bez tej kontrolki coś tam inaczej mają namieszane?

A To fotka jak to wygląda,da radę coś tam w pierwszym z prawej przylutować?

Obrazek

Już wiem...są dwa rodzaje zegarów przed liftem,w jednych jest możliwość włożenia żarówki,a w drugich są takie diody jak ja mam,nie wiem czy coś będę mógł z tym zrobić.
Awatar użytkownika
ediada
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ediada »

Proszę o dokładną informację jakie są żarówki do podświetlenia kontrolek np. poduszki w liczniku po lifcie.
[size=12px]
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""ediada""]Proszę o dokładną informację jakie są żarówki do podświetlenia kontrolek np. poduszki w liczniku po lifcie.[/quote]
Boże, widzisz i nie grzmisz! Czy wy czasem używac opcji SZUKAJ
Chłopie już milion razy było napisane jak podświetlane są zegary poliftowe i jak podświetlane są zegary przedliftowe. Nic dziwnego że wiecznie wszyscy pytają bo powstaje milion tematów o tym samym.
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

ediada na stronie 287 "sam naprawiam" jest, że wszystkie żarówki są 12 woltowe o mocy 1,1 W
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”