[9n] Kontrolka silnika i rozne bledy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

y
yaCHim
Newbie
Newbie

[9n] Kontrolka silnika i rozne bledy

Post autor: yaCHim »

Witam,

Moze tym razem ktos mi pomoze z nastepujaca sprawa.
Dawno temu mialem objaw, ze przy delikatnym dodawaniu gazu w mojej polowce tracil moc ale jak mocniej wcisnalem pedal gazu to sie "przetykal", z tylu czarny dym i jechal dalej. Bylem w warsztacie - wymienili przeplywomierz i robili cos z alternatorem. Po tej akcji problemu z chmura dymu nie bylo ale non stop wskakiwaly bledy: 17553 oraz 17911 (pisalem o tym na starym forum http://www.vwpolo-klub.pl/forumarch/vie ... light=blad ale nikt nie odpowiedzial).

W miedzyczasie bylem chyba jeszcze kilka razy z tym samym problemem w serwisie i zdecydowalem sie na wymiane sprzegla (slizgalo sie przy bardzo gwaltownym przyspieszaniu) bo ani ja ani goscie w serwisie nie wiedzieli co powoduje wskakiwanie wyzej wymienionych usterek. Teraz slizgania sprzegla nie ma, bledow ktore wtedy byly rowniez nie ma ale........ sa dwa nowe.
Tym razem VAG mi pokazuje:
18263 - Powertrain Data Bus: Software Version Monitoring
P1855 - 35-00 - -
16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal
P0101 - 35-00 - -

Na starym forum znalazlem tylko nawiazanie do pierwszego bledu http://www.vwpolo-klub.pl/forumarch/vie ... ight=18263 ale niewiele mi to pomaga. Opisu drugiej usterki na forum nie znalazlem ale domyslam sie ze cos z przeplywomierzem.

Pomozecie ?
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

A czy np w ASO nie mogliby sprawdzić jaki przepływomierz powinien być do tego silnika?Mam na myśli numer jego.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
y
yaCHim
Newbie
Newbie

No wlasnie chyba bede musial sie przelamac i podjechac do ASO ale ostatnio jak tam bylem to straszyli mnie, ze zeby to zdiagnozowac to beda musieli zrobic pelen przeglad (bo samochod nie byl u nich serwisowany) a to podobno jest spory koszt. Na razie wiec odpuscilem.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Po co pełny przegląd aby zdjagnozować silnik?!?!?!?!Naciągacze!!!Nie daj się.Powiedz że chcesz tylko diagnoze silnika i nic więcej.
y
yaCHim
Newbie
Newbie

No wiec po wielu bojach auto wyladowalo w Rucianem (dobry specjalista od elektroniki) i wszelkie moje problemy zostaly rozwiazane.
Chodzilo jednak o przeplywomierz !! :) Po kolejnej wymianie na nieco inny niz poprzedni usterka zostala usunieta.

Musze teraz udac sie do poprzedniego fachowca i zaproponowac mu odkupienie mojego przeplywomierza....
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Czyli rozumiem że teraz masz przepływke o innym numerze niż była wcześniej tak?Najważniejsze że auto śmiga.
y
yaCHim
Newbie
Newbie

Tak, jest inna ale w tej chwili nie wiem jaka :)
c
caro
Początkujący
Początkujący

Post autor: caro »

Jak wrócę z pracy to mogę Ci wysłać numery przepływek. Choć kiedyś jak sprawdzałem u siebie przepływkę podmieniłem z golfa IV (inny numer) i wszystko było ok
y
yaCHim
Newbie
Newbie

Poprosze, moze sie jeszcze kiedys przyda ta informacja.
c
caro
Początkujący
Początkujący

Post autor: caro »

Pod poniższym linkiem wydruk z etki, jak coś będzie nie jasne pisz
http://rapidshare.com/files/219694441/p ... 2_ywka.rar
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”