jakie felgi ???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
intense
Newbie
Newbie

Post autor: intense »

Aby nie tworzyć kolejnego tematu zapytam tutaj. Chce założyć mercedesy 15 7j do 6n. I tutaj pytanie, jakie powinny miec ET, żeby ładnie to zgrać. Normalne, że dojdzie adapter jakies 20 mm grubości bo większego nie ma sensu chyba. Widziałem u kolegi Roliego tylko, że u niego chyba za mało są wysunięte. Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

intense
Najpierw znajdź felgi a potem wg ich et dobieraj adapter/dystans o odpowiedniej wielkości - w przeciwnym wypadku to nie ma sensu.
Może się mylę, ale nie wiem czy dopadniesz takie meśki, żeby miały na tyle niskie et, żeby sprawę załatwić conajwyżej 20mm dystansem.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

[size=99px]W tym temacie umieszczamy pytania czy dany wzór i kolor będą pasowały do danego samochodu[/size]
Awatar użytkownika
intense
Newbie
Newbie

Witam. Chciałbym zmienić felgi w swym polo 6n, lecz nie bardzo wiem które wybrać. Do tej pory były to szerokie 14, teraz jednak myśle nad 15. Z tego co patrzyłem to pod uwage biore:
1. BBS rm
2. Mercedes lub audi ( jest już troche tego, a będzie jeszcze więcej, dlatego nie bardzo przekonany jestem )
3.Ronale turbo
Które byście polecili, lub może inne jakieś propozycje macie? Dodam ze chciałbym na to wąską opone i zejść na tyle nisko, by opona sie ładnie schowała w nadkolu.Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Najlepiej byłoby jakbyś pokazał fotki auta. Według mnie to tak: RMy jak i Audiki / Mieczysławy bez konkretnej gleby nie dają porządnego efektu. A jeśli chodzi o Ronale, to na mój gust fele trochę nie pasują do 6N. Fakt, o gustach się nie dyskutuje, ale wyrażam swoje zdanie, z którym nie musisz się zgadzać :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
intense
Newbie
Newbie

Fotek aktualnie nie mam, a co do gleby to nie ma problemu jest gwint. A co do Ronali to może rzeczywiście masz racje. :) W takim razie może dasz swoja propozycje.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Heh, moja propozycja jest taka żebyś przeglądnął fotki 6Nek na różnych felach. Wiadomo, że jednemu podoba się to, drugiemu co innego. LyszyK chce sprzedać swoje Steffany, zerknij jak to wygląda u niego. Mi osobiście podobają się felgi typu OZ Superleggera.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Czerwone ozy :oki: bez zbędnego tracenia czasu na zastanawianie się .
Obrazek
Awatar użytkownika
intense
Newbie
Newbie

Lyszyk ma 14 i Steffany nie widzą mi się już...
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

BBS Rm beda ładne pomalujesz sobie jak bedziesz chcial i bedzie miodzio :)
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Witam,
Co sądzicie o OZ Racing do srebrnego 6N2? Kolor felg taki:
http://bibainfo.pl/pub/83/22/209/245/20 ... 20matt.jpg
Zależy mi na kontraście - srebrne felgi odpadają, ewentualnie polerka i wewnątrz czarne.
Bo zawsze marzyły mi się Anniversary, ale zaczynają się od 15stek, a to za dużo do tego autka moim zdaniem. Chyba, że są jakieś podobne?
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
intense
Newbie
Newbie

Czy 15" 7j przy ET 25 nie bedzie za bardzo wystawac? ...dodam ze chce, żeby opona cześciowo chowała się w nadkolu
e
emo
Newbie
Newbie

Post autor: emo »

Czy podobają Wam się te oto felgi ? Jak myślicie czy będą pasowały do mojej Polusi :) Obrazek :-D
VW Polo Classic 1,4 benzynka, 75 BPH 99r ver. anglik + "małe" car audio tj.: Pioneer DEH-2120UB + Skrzynia basowa Alpine SBE-1243BR + FLI Loaded 800S - 4 Channel 800W Stereo Amplifier :)
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Mi się już te felgi przejadły - można kupić takie czajny za 800zł komplet i sporo tego już jeździ. Szczególnie na jakichś niskobudżetowych tuningach. Choć w Polo jeszcze nie widziałem i może by to dobrze wyglądało. Ogólnie to większość wzorów już jest oklepane.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

Mi ten typ felg sie nie podoba... Jak widze taka felge to kojarzy mi sie wylacznie z tandetą
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”