heh... Widzę, że nasze pole są w podobnej kondycji...
ja za dwa tygodnie jadę do znajomego mechanika (kuzyn), muszę gnać specjalnie 150km do Poznania i tam wymieni mi owy silniczek V68(klapa ciepłego powietrza) i zregeneruje V154 (klapa zamkniętego obiegu powietrza)... wolę, żeby zrobił to on porządnie (kwalifikacje ma), a nie jechać do ASO, bo tam zostawię cały majątek, a i tak pewnie coś przy okazji mi popsują. V68 wymieniam, bo jeżeli za rok ma być znowu ten sam kłopot, to wolę go wymienić i mieć spokój ze zdejmowaniem deski. V154 regeneruje, bo jeżeli będzie kłopot, to wolę wyjąć schowek i go znowu zregenerować a nie płacić kolejne 400zł za nowy...

Do tego wymiana i adaptacja recyrkulatora spalin, czyszczenie i adaptacja przepustnicy i badanie czy czasem sonda tez nie siada (mam nadzieję, ze nie i że wreszcie będę się cieszył z nieświecącej kontrolki CHECK ENGINE)... Nazbierało się tego... jeszcze muszę to jakiegoś serwisu z klimą pojechać, bo od kiedy mam to Polo to jeszcze nie byłem... Nie wspomnę, że chciałbym też odwiedzić lakiernika, żeby pomalować listwy i dokładki zderzaków, ale to raczej poczeka, bo kasa niestety sama się nie namnoży... Mam nadzieję, że sprężarka klimy jest ok, bo koszty napraw tej mojej Poli to jakaś istna masakra... cholera, a zdecydowałem się na VW, bo chciałem auto idealnie pasujące do moich potrzeb i gustów oraz ze względu na solidność... pokochałem polę od pierwszego wejrzenia i jej nie zamienię na nic innego, tylko tej solidności brakuje... :banghead: do tego ceny części maskaryczne...

jak to powiedział mój kuzyn: "Bo do VW to tanio kupisz tylko zatyczki do wentylków

". Całe szczęście, że w miarę tanio udało mi się naprawić samemu elektryczną regulację wysokości świecenia świateł...
[quote=""Pelus222""]
Jeszcze nachodzi mnie myśl że czynnika jest mało i klima może tak dziwnie się zachowywać. Zobaczcie też pasek od napędu sprężarki klimy, może o coś obciera.
Proponowałbym podjechać do serwisu klimatyzacji na kontrolę czynnika, nie duże koszty a mogą rozwiać wątpliwości i pomóc.[/quote]
Może pytanie będzie dla niektórych śmieszne, ale muszę je zadać... Pasek od napędu sprężarki klimy idzie od alternatora tak? tam tez gdzieś za alternatorem znajdę sprężarkę klimy? Nie wiem gdzie ona się znajduje... (pierwsze auto z klimą). Ile w razie czego kosztuje sprężarka klimatyzacji? Pewnie coś jak pompa wspomagania, czyli w ch**? :butcher: