kolosensei jak bedzie lepsza pogoda to zrobie jakas sesyjke Bo w temacie mam stare foty zaraz jak kupilem po zwyklym myciu woda, a jak umyje szaponem to o wiele lepszy efekt
tobiasty a co robisz w sobotę? może wybierzemy się do Pławniowic na zakończenie i przy okazji jakąś sesyjkę ustrzelimy zawsze na dwa auta raźniej, a może i cobra by się też zdecydował
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
tobiasty
Jakiś czas temu ktoś gdzieś zauważył że Twój silnik nie ma 16V, tylko 8 i muszę stwierdzić że miał chyba rację. Z fotek komory wynika, że masz głowicę z jednym wałkiem rozrządu Ale nie zmienia to faktu, że autko i tk mi się podoba
JuStIcE liczba wałków a liczba zaworów to dwie różne sprawy, honda produkuje i produkowała silniki (np. w CIVICU 1.5 16V), które mają po 16 zaworów sterowanych jednym wałkiem rozrządu :!:
Skfarek
W porządku. Ale nigdzie nie jest napisane że AFT ma 16V. Szukałem info w kilku miejscach i nie znalazłem. Nie żebym się czepiał czy coś rzecz jasna, tylko tak mówię
JuStIcE z twojej wypowiedzi wywnioskowałem połączenie między liczbą zaworów a wałkiem i stąd sprostowanko
A coś słabo szukałeś: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_EA827_engine
i tam jest napisane "SOHC 2-valve per cylinder" więc jak dla mnie 8 zaworów ma