ABS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

ABS

Post autor: Cichy6N »

Witam. Wczoraj wymieniałem w swoim polo klocki hamulcowe. Wszystko fajnie. Założyłem koło i jazda próbna. Nie ma Abs-u. Wcieło . Rozkręciłem raz jeszcze wszystko i wyczyściłem czujnik. Niby ma być. Dalej niic. Dzisiaj wieczorem byłem u znajomego podpiąć się pod Vag-a i wyszło błąd lewego czujnika. Miał ktoś moze takie jaja??? Zaznaczam, że nie ruszałem nic co było związane z Abs-em. Pozdro
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

Możliwe, że jakiś paproch (metalowy) przylgnął do korony/tarczy ABS - zdejmij koło, wyczyść szczotką stalową ruchomy element podający sygnał na czujnik ABS, załóż koło i próba...
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

VAGfan już to robiłęm i nic. Pojechałem na komputer i okazało się, że pokazał stały błąd czujnika lewego koła. Pomiary czujnika wykazały, ze jest uszkodzony. Nie wiem, czy to dziwny zbieg okolicznosci czy przez przypadek sam go uszkodziłem... Nawet nie wiem jak to się mogło stać jeśli juz sam go uszkodziłem
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

No i już wszystko gra. Kupiłem czujnik, jakiś zamiennik za 40 zł, założyłem i wszystko oki. Kontrolka zgasła i ABS działa. Musiał to byc chyba zbieg okolicznosci, że przy wymianie klocków sie uszkodził. Nie widze innego wytłumaczenia
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Musiał to byc chyba zbieg okolicznosci, że przy wymianie klocków sie uszkodził.
złośliwość rzeczy martwych nie zna granic także norma.
Mógłbyś zamieścić firme i oznaczenie tego czujnika dla potomnych? koszt już znamy
mój czasem sobie zagra w ch*** także rozważam wymianę,
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Oki tylko muszę teraz jakoś zapchać głowe pod koło i odczytać bo nie pamiętam za bardzo. Szczerze, to nawet nie zwracałem na to uwagi za bardzo :)
Zablokowany

Wróć do „zawieszenie + hamulce”