Witam. Zakupiłem nowe klocki hamulcowe firmy TRW. Już założone itd. zastanawia mnie jeden fakt po cholerę są 4 blaszki które do niczego mi nie pasują a podczas jazdy po dołkach tłuką się klocki. Gdzieś pewnie przyczepia, zaczepia ale gdzie???
blaszki sa zakladane na jarzmo w te wyprofilowania gdzie pozniej sie trzymaja klocki. Jak zalozysz blaszki to posmaruj smarem te blaszki oraz w klockach te wyprofilowania i zaloz. Klocki beda sobie ladnie pracowac( przesuwać sie) no i nie bedzie stukac. W ramch przegladu okresowego zawsze sie czysci hamulce i smaruje te miejsca plus piaste gdzie sie osadza felge oraz stozki felgi tez leciutko przesmarowuje. Tak robimy w aso opla.
Może ktoś zrobić fote jak u niego jest? Z góry dziękuje. Właśnie siedzę nad tym. Gdy przykładam blaszki i chcę założyć klocki to ni chu... chu... nie mieszczą się.
najpierw zakladasz blaszki na jarzma i one beda wlasnie sprezynowaly. Smaruje sie tez smarem ta czesc miedzy blaszka a klockiem. Sprawdz czy blaszki sie nie roznia od siebie bo bywa ze sa inne na lewa strone i inne na prawa a czasami nawet gora dół.