Ślizg kierowniczy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

Ślizg kierowniczy.

Post autor: rozek90 »

Witam
Mam taki problem. Pewniego dnia wyskoczyla mi kontrolka poduszki powietrznej wiec pojechalem do znajomego i mi go podłaczył do kompa i powiedzial ze to jest slizg kierowniczy czy jakos tak. szczerze to nie słyszałem o czyms takim. wiem ze jest np. zderzaka... szukałem na necie cos na ten temat i nic. Interesuje mnie jak wysokie sa koszta oraz czy ewentualnie czy jest trudnosc jakas przy wymianie.
Dzieki za pomoc ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

nikt nie ma pojęcia?? :blind:
Obrazek
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Ja tez poszukalem w necie i... wstepne wyniki nakierowaly mnie w ETKA na to (szukalem dla swojego rocznika czyli 97 ;)) ->

Wersja bez poduszki:
Obrazek

Wersja z poduszka:
Obrazek

Nie wiem jak jest u Ciebie wiec daje obie ;)

Koszt 50-200 (przed chwila patrzylem na alledrogo), nie wiem ile bedzie trwala wymiana i czy jest to skomplikowane (ale biorac pod uwage obrazek w ETKA, to pewnie wymiana trwa chwile i jest to proste do zrobienia ;)) Mam tylko nadzieje, ze to faktycznie TO ;)
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

nie wiem juz sam no.. a ty miales taki problem jak ja? czy nie? bo kurde swieci sie ta kontrolka i mnie denerwuje. w sumie mogłbym ja wykasowac ale wole miec wszystko sprawne.
Obrazek
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Ja nie mialem takiego problemu, nawet nie mam poduszek u siebie ;) po prostu staram sie pomoc ;) wpisalem na googlach slizg kierownicy i znalazlo mi sporo rzeczy w stylu tasma/slizg airbag/airbag slip ring/schleifring airbag/Кольцо подушки безопасности, etc. Przejrzalem ETKA zeby poszukac czesci w Polo (bo znajdywalo dla innych VW i dla Audi) i wynikiem moich poszukiwan podzielilem sie wyzej ;) i tyle.
Awatar użytkownika
rozek90
Mały interesant
Mały interesant

spoko. dzieki. w sumie to koszta nie sa duze az tak wiec zrobie to i bede mial z głowy:) dzieki za pomoc :victory:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”