Mam 2 pytania:
Ile wchodzi oleju do skrzyni biegów VW POLO 9N(okularnik)
Jaki powinien to być olej
Mechanik powiedział, że spuścił olej jak wymieniał jakiś uszczelniacz w skrzyni i kazał mi kupić 3 litry, ale jak wlewał do rzekomo pustej skrzyni olej to zmieściło się tam mniej jak 1,5 litra.
[quote=""rat4""]do twojego tedeka wchodzi do skrzyni 2 litry, olej na 99% 75W90 ale ktoś jeszcze musi sprawdzić bo w eTechu tego nie napisali.[/quote]
Dzięki za odpowiedź, ale muszę wiedzieć na 100% - myślałem, że obędzie się bez ponownego spuszczania oleju ze skrzyni, ale chyba nie mam wyjścia, jak dolał mi nowy olej do starego.
Naprawdę nikt na forum nie wie na 100% ile wchodzi oleju do skrzyni w Polo 9N(okularnik) 1,4 TDI?
witam
czy wie ktoś po jakim czasie należy wymienić olej w skrzyni biegów? moje auto ma przejechane 120000 km i zastanawiam się kiedy podjechać z tym problemem do warsztatu.
pozdrawiam
[quote=""rat4""]do twojego tedeka wchodzi do skrzyni 2 litry, olej na 99% 75W90 ale ktoś jeszcze musi sprawdzić bo w eTechu tego nie napisali.[/quote]Jest dokładnie jak napisał rat i jest to w Etechu wyraźnie napisane.
A to, że zmieścił ok. 1,5 L, to znaczy,że całość oleju nie spłynęla. Przekonałem się o tym, gdy rozbebeszyłem skrzynię i było jeszcze mnostwo oleju, ok. 0,3 L , więc to jest chyba normalne, ale zarazem nienormalne.