mam okazję kupić fajny zestaw 16x7 cali, ET35, rozstaw 5x100 - i teraz pytanie czy przy takim ET koło nie będzie mi wystawać poza obrys auta?
znacie może wartość ET dla seryjnych 14-tek?
Samochodzik tak jak niżej na zdjęciu. Kupiłem do niego felgi 15 cali od golfa IV. Jakie najlepiej opony założyć, aby nic nie tarło ani też nie zwalniac przez każdym małym wybojem na drodze. Wilk syty i owca cała. W serwisie vw doradzają mi 195/55. A Wy Panwie i Panie? pomocy.
no ale panowie nie było żadnych problemów jeśli chodzi o wyboje "śpiących policjantów " czyli tzw progi zwalniające, dziury, chodzi mi o to jaki jest komfort jazdy obecnie jeżdze ja 185 65 - 14cali. Bedzie odczuwalnie gorzej jak wstawie 195 50 15 cali?
195/55 masz tak zalecane wg producenta (w książce serwisowe i na klapce wlewu paliwa). Na 195/50 może będzie lepiej wyglądać, ale to zależy od Ciebie i od tego jakie masz drogi czy ten profil nie będzie za mały dla Ciebie. Niżej daje starą fotkę mojej Polówki na 195/55 R15.
Super polówka i fajnie spoczywa na tych 195/55 i chyba zdecyduje się jednak na te oponki. Mieszkam we wroclawiu a tu drogi nie nalezą do super dobrych, sa po prostu w 70% dziurawe. Nie dużo jeżdze wiec to nie jest duży problem. Mam pytanie do Ciebie nie masz już pewnie tych felg - bo pisałeś ze to stara fotka, ale nie masz przypadkiem możliwości odczytania tego co jest na dekielku ewentualnie na feldze?
Mam możliwość ale to dopiero w sobotę bo te koła są obute teraz w zimówki i leża u ojca na firmie, a będę miał dostęp do nich dopiero w sobotę. O co konkretnie Ci chodzi?
Mam możliwość ale to dopiero w sobotę bo te koła są obute teraz w zimówki i leża u ojca na firmie, a będę miał dostęp do nich dopiero w sobotę. O co konkretnie Ci chodzi?
inks
195/50 będą spoko, sam śmigam na takim rozmiarze i jak narazie obleciałem zeszły sezon i nie narzekam... nie jest ekstremalnie twardo a wygląda wg mnie OK :good:
Piękna polówka i piękne felunie. Zdecyduje sie na 195/55 albo na 195/50 dużego wyboru zresztą nie mam:) Mam takie pytanie techniczne, natrafiłem tutaj na forum na informacje ze jeden z naszych kolegów jeżdzi na zimówkach 195 65 15". Czy nic mu tam nie ociera nie haczy?