Polo 6N - granatowy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gavor
Newbie
Newbie

Polo 6N - granatowy

Post autor: gavor »

Witam, otóż od dość niedawna jestem posiadaczem vw polo.

Model: VW Polo 6N, 5 drzwi
Rok produkcji: 1997
Kolor: Granatowy
Silnik: 1.4 65KM
Przebieg: 188 tys.

Wyposażenie:
- 2xAirbag
- ABS
- centralny zamek

niestety brak wspomagania... :(

Autko w obecnie wygląda jak seria, czyli tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na początku chce się zająć ogniskami korozji, która pojawiła się w 3 miejscach, wygląda to m.in. tak:

Obrazek

Hak niestety musi zostać, chociaż wygląda paskudnie...

Co do dalszych modów, to planuje zająć się wnętrzem, w szczególności zegarami. Jak narazie nic nie było zmieniane, a chciałbym, aby zegary świeciły na niebiesko, pod kolor auta. Myślałem nad zakupem tarcz, coś jak: http://www.carfan7.vot.pl/cf7-78/blue.jpg, tylko nie jestem pewien, czy będzie to miało pożądany efekt, przy tych "żółto-zielonych" diodach.

Później chciałbym go trochę obniżyć, choć 100% gleby nie przewiduje, gdyż auto połowicznie będzie moim narzędziem pracy, a full tunning może nie być dobrze odbierany przez moich klientów.

Następnie planuje zakup felg, coś w stylu jak tutaj: http://allegro.pl/alufelgi-felgi-4x100- ... 92522.html

Jeśli finanse pozwolą, to na wiosnę przyszłego roku chciałbym go wysłać do lakiernika na malowanie, docelowy kolor to bardziej wyrazisty granat, czy nawet przechodzący bardziej w śliwke.

Jako że są tutaj doświadczeni użytkownicy polówek, może mielibyście jakieś ciekawe propozycje, warte uwagi.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wywal napis polo z tyłu ;)
widzę że kolor bardzo podobny do mojego :)
lampy z tyłu..te są za jasne do tego koloru ..no i znaczek z przodu..mat lub bez znaczka ;)

a taka korozja to nic ;) autko w ładnym stanie ..
powodzenia w zmianach
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""gavor""]Następnie planuje zakup felg, coś w stylu jak tutaj: http://allegro.pl/alufelgi-felgi-4x100- ... 92522.html[/quote]
Odpuść te, bo są małe i drogie. 14" to minimum, na 13 to nie wygląda za dobrze. A ogółem Polo ładne, ale nie psuj go dodatkami w stylu takich tarcz. Lepiej założyć ramki na zegary albo zwykłe białe tarcze.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
g
gavor
Newbie
Newbie

Post autor: gavor »

[quote=""JuStIcE""]Lepiej założyć ramki na zegary albo zwykłe białe tarcze.[/quote]

Ale przy tym podświetleniu, przy tych tarczach, da to jakiś pozytywny efekt ? Czy musiałbym się bawić również z podświetleniem.

[quote=""wrotek_poz""]lampy z tyłu..te są za jasne do tego koloru[/quote]

Myślałem nad tym, aby zakupić czerwone. Również wymienić przednie kierunki na białe.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

Jezeli chcesz zmienic podswietlenie to poszukaj sobie na allegro uzytkownika chamerski albo wpisz to w google
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Przy zegarach przedliftowych nie ma za dużego pola do popisu. Ale tak jak napisał poprzednik, znajdź użytkownika achamerski na allegro i looknij na jego patenty. Wiele osób z forum ma podświetlenie od niego.
Jak dla mnie tarcze które pokazałeś to trochę choinka. Ale kwestia gustu, a o tym sie nie dyskutuje :grin:

Idąc dalej - jak zmienisz podświetlenie zegarów to pójdziesz dalej - włącznik świateł, pokrętła regulacji nawiewu, włącznik podgrzewania tylnej szyby (broń cie panie ruszać włącznik awaryjnych :) )
Jeśli chodzi o lakier to może przy okazji reperacji ognisk korozji dasz go do profi polerki i odświeżenia. To już dużo da.
Ciekawi mnie to że 1.4 97 rok i bez wspomagania :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”