[6n2] Zaciskanie hamulca

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Zaciskanie hamulca

Post autor: arek1,4tdi »

Witam Vw polo 6n2 1,4 tdi
Mam problem z przednim prawym kolem a mianowicie nie odbija mi prawy zacis hamulca ( szczególnie w tedy jak czesto hamuje)
Jak sie zacisnie to muszę sie zatrzymac mocno wcisnac hamulec i puscic to potrafi odbic i na jakis czas mam spokoj.
Najgorsze jest to ze wymienilem juz uszczelki w zacisku ,plyn i przewód elastyczny a tloczek wyglada jak nówka.
Hamulce potrafia odbic same po czasie tj. na drugi dzien
Moze ktos wie co moze byc przyczyna tej usterki bo juz zgłupialem?
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzysiekkrgu »

A wymieniałeś może klocki w ostatnim czasie? jeśli tak to mogą gdzies haczyć, ja tak miałem w poprzednim aucie niby orginalne a musiałem lekko podpiłować żeby gładko chodziły, co do tłoczka to zajrzyż pod gumę czy tam czegoś nie ma, czasem zdazy się że wkracza tam ruda i jest wtedy problem;/
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Powiem CI ze wymienilem klocki ale to juz po tym jak hamulec , nie odbijal .przetoczylem nawet tarcze i nic nie dalo moze masz jeszcze jakis pomysl?
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Ma ktos moze jeszcze jakis pomysl, mysle juz nad wymiana pompy hamulcowej tylko niewiem czy to jest sens.
Moze ktos wie czy pompa hamulcowa odpowiada za powród plynu- moze to ona blokuje?
bardzo proszę o jakies pomysly
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Wykrecilem pompe hamulcowa, przeczyszcilem ( uszczelki zostaly stare ) odpowietrzylem i narazie jest dobrze a i jeszcze jedna rzecz nie wiem czy to wazne ale zawsze mialem pelen zbiornik plynu hamulcowego teraz zostawilem miedzy min a max moze to cos tam kolidowalo. :yahoo:
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

Mówiąc o pompie hamulcowej masz na myśli serwo ? Powiedz mi sam to robiłeś czy u mechanika, czy dużo było z tym problemu żeby to wyciągnąć, ile ewentualnie wziął. Ja muszę wymienić serwo i przydały by mi sie te info. Dzięki z góry.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Ja wykręcilem pompe hamulcowa serwo zostalo tak wiec nie mam pojecia ile to moze kosztowac a co sie u ciebie dzieje opisz bo podobno w serwie sa uszczelki(zaworki) które steruja doplywem i powrotem plynu moze to ale napisz co sie u ciebie dzieje - ja narazie robie sam i na razie jakos jezdze :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”