Witam Vw polo 6n2 1,4 tdi
Mam problem z przednim prawym kolem a mianowicie nie odbija mi prawy zacis hamulca ( szczególnie w tedy jak czesto hamuje)
Jak sie zacisnie to muszę sie zatrzymac mocno wcisnac hamulec i puscic to potrafi odbic i na jakis czas mam spokoj.
Najgorsze jest to ze wymienilem juz uszczelki w zacisku ,plyn i przewód elastyczny a tloczek wyglada jak nówka.
Hamulce potrafia odbic same po czasie tj. na drugi dzien
Moze ktos wie co moze byc przyczyna tej usterki bo juz zgłupialem?
A wymieniałeś może klocki w ostatnim czasie? jeśli tak to mogą gdzies haczyć, ja tak miałem w poprzednim aucie niby orginalne a musiałem lekko podpiłować żeby gładko chodziły, co do tłoczka to zajrzyż pod gumę czy tam czegoś nie ma, czasem zdazy się że wkracza tam ruda i jest wtedy problem;/
Ma ktos moze jeszcze jakis pomysl, mysle juz nad wymiana pompy hamulcowej tylko niewiem czy to jest sens.
Moze ktos wie czy pompa hamulcowa odpowiada za powród plynu- moze to ona blokuje?
bardzo proszę o jakies pomysly
Wykrecilem pompe hamulcowa, przeczyszcilem ( uszczelki zostaly stare ) odpowietrzylem i narazie jest dobrze a i jeszcze jedna rzecz nie wiem czy to wazne ale zawsze mialem pelen zbiornik plynu hamulcowego teraz zostawilem miedzy min a max moze to cos tam kolidowalo. :yahoo:
Mówiąc o pompie hamulcowej masz na myśli serwo ? Powiedz mi sam to robiłeś czy u mechanika, czy dużo było z tym problemu żeby to wyciągnąć, ile ewentualnie wziął. Ja muszę wymienić serwo i przydały by mi sie te info. Dzięki z góry.
Ja wykręcilem pompe hamulcowa serwo zostalo tak wiec nie mam pojecia ile to moze kosztowac a co sie u ciebie dzieje opisz bo podobno w serwie sa uszczelki(zaworki) które steruja doplywem i powrotem plynu moze to ale napisz co sie u ciebie dzieje - ja narazie robie sam i na razie jakos jezdze