Problem z żarówkami h7

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Problem z żarówkami h7

Post autor: Anonymous »

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum .Posiadam polo 1.4 MPI 2001r .Mój problem jest taki że spaliła mi się żarówka h7 w przedniej lampie ,po wymianie założyłem drugą i w 10 minut żarówka zrobiła się biała jakby gaz się wydostał i przestała świecić.Nie wie ktoś co może być tego przyczyną . Dodam jeszcze że na tyle lampy są takie odpowietrzniki gumowe i zapomniałem go założyć .Czy to może być od tego?.Nie chciałbym kosztować się na jeszcze jedną żarówkę , żeby świeciła 10 minut :(

//Następnym razem za łamanie regulaminu poleci kartka// G.
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

1. co to za zarowki ?
2. wypada sprawdzic voltomierzem jakie napiecie jest na zaciskach akumulatora na pracujacym silniku (norma 13,9-14,4V)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Z góry Dzięki :)
Te żarówki miałem H712v55w symbol[E13]2E2

-- Nie Lis 16, 2008 5:08 pm --

Na razie kupiłem jeszcze jedna to zrobię próbę a i tak zobaczę napięcia na akumulatorze
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

jeśli to żaróka no-name to wyszystkiego można się spodziewać
oczywiście nie dotykałeś bańki paluchami tylko przez jakąś ściereczkę (albo najlepiej wcale nie dotykać do bańki)?
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

[quote=""mmmarcin""]jeśli to żaróka no-name to wyszystkiego można się spodziewać[/quote]
Przepraszam bardzo, ale moje żarówki palą się średnio raz na rok ;)
To tak żartem, a faktycznie to wygląda na to, że żarówka była kiepskiej jakości lub wadliwy egzemplarz się trafił (jak spala/utlenia się włókno to powstaje białawy nalot w bańce). H7 tanie nie są, ale uważam, że warto dać te kilkanaście zeta i pojeździć jakiś czas niż nabyć coś w stylu HiperMegaBlueNightUltraPowerPlusXenonLight za parę złotych taniej i świecić w kosmos.
Te gumy problemem raczej nie są, ale nie mogę się domyśleć po co je ściągałeś do wymiany żarówki.
Napięcia bym raczej nie podejrzewał, po dotknięciu bańki też chyba tak szybko i aż takich problemów by nie było, chociaż rzeczywiście robić się tego nie powinno.
j
jurekn
Newbie
Newbie

Post autor: jurekn »

Żarówka się rozszczelniła częsty kłopot przy tanich żarówkach
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”