witam, potrzebuje wymienic wkład lusterka od strony pasazera poniewaz jakos dziwnie pordzewial:/ nowy wkład mam . I na nasuwa sie pytanie, jak rozebrac lusterko zeby nie polamac obudowy i nie uszkodzic starego wkladu( poprostu niechce go stłuc). Dodam ze mam lusterka bez regulacji, a to istotne bo wkłady sa inaczej zamontowane.pozdrawiam
Wkładasz miedzy obudowe, a lustro [wkład] jakąś cienką szeroką listewke i podważasz. Nie polecam srubokrętów, bo złamiesz stare lusterko.
Wkład powinien wyskoczyć z zaczepów, a pozniej będziesz juz tylko musiał od wkładu odkleić zaczep.
Kolega Ralph pisze jak to się robi w w lusterkach z regulacją. A co do lusterek bez regulacji to wątpię by była jakaś bezinwazyjna metoda wymiany wkładu.
Ja u siebie poprostu nakleiłem na stare nowe lustro juz 2 lata trzyma sie i nie narzekam
Znajomy szklarz powiedzial ze to najprostsze rozwiazanie a jesli dobrze dokleisz to bedzie na wieki
Ja doklejałem klejem ,,loctide" ale wątpie zebyś go dostal. Ale klej do szyb albo ogolny klej typu kropelka czy cos da rade albo jak pisze kolega wyzej klej do szyb