[quote=""ediada""]ale należy czytac ze zrozumieniem [/quote]
Należy napisać ze zrozumieniem

[quote=""ediada""]Proszę o dokładną informację jakie są żarówki do podświetlenia kontrolek np. poduszki w liczniku po lifcie[/quote]
Ale nieważne skoro już kontynuujemy ten wątek to:
nie da rady aktualnie kupić identycznych diod (w sensie o tej samej mocy itp.). W domu sprawdzę, jak jeszcze mam info w tej kwestii, jakie montowałem u siebie przy zmianie oświetlenia.
[quote=""ediada""]Tzn. jaki kolor (nie wiem czy każda kontrolka posiada inny kolor diody czy może diody są jednego koloru a powierzchnia przez którą świeci dioda jest różnego koloru), mA ?[/quote]
diody mają swoje kolory, każda inna. Tarcza tylko przepuszcza "kształt" kontrolki. Tak jak napisałem wyżej dane techniczne podam później.
[quote=""ediada""]A może w miejscu gdzie jest kontrolka świateł pozycyjnych jest kontrolka tylko nie jest podłączona ?
Pytam bo nie rozbierałem zegarów.
Wk...rza mnie fakt, że nie ma kontrolki od świateł mijania. Chcę zrobić tak aby po włączeniu świateł mijania paliła się kontrolka od świateł pozycyjnych.[/quote]
Nie ma kontrolki świateł pozycyjnych. i nie ma kontrolki od świateł mijania.

1 - zielone (sprawdzę w domu ale też diody są w tym kolorze)
2 - niebieskie (tu podświetlone jest białą żarówką, nie diodą. kolor niebieski uzyskuje się poprzez kolor naniesiony na tarczę)
3 - czerwona dioda
4 - żółta/pomarańczowa dioda (nie jestem dobry w kolorach)
5 - żółta/pomarańczowa dioda
6 - czerwona dioda (ale nie jestem pewien)
7 - żółta/pomarańczowa dioda
8 - czerwona dioda
9 - żółta/pomarańczowa dioda
10 - czerwona dioda
11 - żółta/pomarańczowa dioda
No i małe sprostowanie - jest jedna żarówka w nowych zegarach, ta od świateł drogowych