Czy w waszych polówkach też wspomagania działa tak ciężko ?, w porównaniu do corsy ojca to tak jak by wogóle tego wspomagania nie było. A druga rzecz jaka mnie wkurza to jak tylko się ciepło robi to przy kręceniu kierownicą słychać odgłosy "jak otwieranie starej szafy w domu" :p i nie dobiega to od pompy tylko gdzieś od kolumny kierownicy, jak by jakaś sparciała guma. Dokładnie taki sam dźwięk wydaje kiera w polonezie tracku tylko że tam też kierownica chodzi lżej.
To że działa te wspomaganie jak działa da się przeżyć ale ten cholerny dźwięk mnie już drażni, jest na to jakiś patent ?
Wymienione przez mechanika, tyle tylko że to siedzenie górne mcpersona to takie dwa gumowe talerze, niema tam łożyska. Teraz kierownica pracuje cicho i troche lżej.
Trudno mi powiedzieć ile dokładnie bo miałem to robione przy okazji naprawy śrub z zacisku i za całość facet mi wzioł 150zł, tj wykrecenie dwóch śrub z zacisku ( jedna objechana i jedna urwana) wymiana gałki na nową oraz te wspomniane gumy w mcpersonie. Więc trudno mi powiedzieć ile to kosztuje ale sądze że jakies 50zł razem z robotą a może mniej.