Zawieszenie:Stukanie z prawego koła

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
polikuy
Raczkujący
Raczkujący

Zawieszenie:Stukanie z prawego koła

Post autor: polikuy »

mam problem z polo 6n 1.4 a mianowicie podczas jazdy po większych nierównościach dochodzi mnie stukanie z prawego przedniego koła tak jakby były gdzieś luzy. Wachacz kompletny wymieniony z tulejkami amortyzatory też . Stabilizatora nie posiada to polo. co to może być pomocy może gumy amortyzatora sa wyrobione ???????? prosze o pomoc
t
tommy76
Początkujący
Początkujący

Post autor: tommy76 »

mam tak samo...wymieniony wachacz ,wszystkie końcowki i łożysko amortyzatora i dalej stuka-dżwięk podobny jak zużyta końcówka drążka.u siebie obstawiam na amortyzator,choć ma dopiero rok.
Proponuje Ci sprawdzić łożysko amortyzatora albo zacisk hamulca-zdarza się że jest poluzowany i stuka podobnie jak końcówki-sam tak miałem,lub końcówka drążka i sforzeń.
Green dragon
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Głośne stuki czy ciche ledwo słyszalne ? Ja miałem ciche stukanie i co się okazało klocki hamulcowe siedziały na tyle luźno że latały sobie do góry i do dołu po zacisku i nawet zdrowo (jak na tak małe drganie) stukały. Kupiłem nowe klocki z komplecie z blaszkami i problem ze łba.
a
aleks221
Newbie
Newbie

Post autor: aleks221 »

Miałem tak samo wymieniłem wszystkie tuleje wachacza i stukanie ustało. Może jeszcze być łożysko koła. u mnie na tyle pomogło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”