Problem z fotelem pasażera.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Problem z fotelem pasażera.

Post autor: ajuztam »

Fotele z wersji 6N2 1.4 16V 3D "sportowe". Siedzisko kierowcy zapada się w stronę skrzyni biegów. Gdy mocniej naduszę na fotel to uchwyt regulacji wysokości rusza się. Oparcie jakby nie trzyma dobrze z jednej strony. Myślę, że to wina plastikowej tulei na której zamyka się oparcie. Nakleiłem trochę taśmy aby sprawdzić i trochę pomogło ale fotel nadal się zapada. Tu proszę jeśli ktoś może podać numer katalogowy owego kawałka plastiku albo jeśli ma ktoś na sprzedanie kontakt na pw. Tak wiec fotel nadal się zapada. Zdaje mi się może to być problem z zębatkami lub prawa nogą, na której stoi fotel. Jeśli ktoś kiedyś takie coś zwalczył to proszę o poradę. Dodam tylko że komplet ślizgów i gumek jest.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

najpierw zaobserwuj czy przechyla się cały fotel czy tylko oparcie, jeżeli samo oparcie to problem może być w tej plastikowej tulejce o której wspominałeś, niestety nie sprawdzę aktualnie numeru bo nie siedzę u siebie na kompie :)
sugerujesz, że może być problem z prawą nogą...obie "nogi" fotela są ze sobą trwale połączone, wątpię również żeby była możliwość ich złamania, nawet podczas wypadku co najwyżej możliwe jest ich wykrzywienie, ostatnio spotkałem się z takim egzemplarzem...żeby sprawdzić, czy zębatki od kołyski dobrze działają byś musiał zdemontować boczne plastikowe osłony i tam popatrzyć, a dobrze też jakbyś zdemontował fotel i dokładnie obejrzał go od spodu, może coś niepokojącego zwróciło by Twoją uwagę :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Już wyciągałem i sprawdzałem tylko z wymontowanym ciężko bo to jednak trzeba na nim dobrze usiąść. Sprawdź numer części proszę.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

oto numer:
łożysko/podpórka - 357 881 299 A
cena w ASO ok. 10zł/szt.
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

sorki ze tak pozno. dzieki za numer czesci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”