Światło w bagażniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Światło w bagażniku

Post autor: kalenji84 »

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie światła w bagażniku bo ostatnio zauważyłem ze nie pali mi się ono,jednak po wyjęciu żarówki stwierdziłem ze jest dobra wiec może ktoś mi podpowie co możne być wina tej usterki i jak ja naprawić.I kiedy powinno się świecić światło w bagażniku czy nawet przy wyłączonych światłach i silniku czy jak.Proszę o wskazówki bo od miesiąca mam polo i jeszcze wielu rzeczy nie wiem.Pozdrawiam.
To moje Polo by kalenji84 viewtopic.php?f=29&t=22027&start=0
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Pokrec zarowka i sprawdz miernikiem te lapki trzymajace zarowke czy jest na nich prad (przy otwartym bagazniku).
Swiatlo powinno sie swiecic tylko gdzy bagaznik jest otwarty.
Wlacznik jest w klamce bagaznika. Musisz zdjac plastikowa oslone na klapie od srodka i tam masz dwa kabelki i wtyczke przy klamce. Sprawdz tam prad ewentualnie wyczysc wtyczke i styki.
Napisz jak poszlo.

P.S. Tez jestem z Opoczna :)
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""Bartosz85""]Wlacznik jest w klamce bagaznika.[/quote]

dokładniej w obudowie zamka.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Przerabiałem temat z brakiem swiatla w bagazniku. Żarówka była dobra ale prądu nie było. Po rozkręceniu zamka okazało się że jedna blaszka w którą wchodzi wtyczka od lampki jest uwalona bo przeżarła ją rdza. Możliwe że u Ciebie jest tak samo. Ja u siebie zrobilem blaszke na maly gwoździk i działa po dzis dzien.
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kalenji84 »

[quote=""Bartosz85""]Pokrec zarowka i sprawdz miernikiem te lapki trzymajace zarowke czy jest na nich prad (przy otwartym bagazniku).
Swiatlo powinno sie swiecic tylko gdzy bagaznik jest otwarty.
Wlacznik jest w klamce bagaznika. Musisz zdjac plastikowa oslone na klapie od srodka i tam masz dwa kabelki i wtyczke przy klamce. Sprawdz tam prad ewentualnie wyczysc wtyczke i styki.
Napisz jak poszlo.

P.S. Tez jestem z Opoczna :)[/quote]

Ooo to super już myślałem ze nie ma nikogo z klubo w mojej okolicy a tu taka mila niespodzianka.
To moje Polo by kalenji84 viewtopic.php?f=29&t=22027&start=0
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”