Witam co mam zrobic z tablica rejestracyjną z tyłu poniewaz odstaje po rogach i trzesie sie.Probowalem juz chyba wszystkiego i nadal sie tak zachowuje.
Nie wiem jak to pytanie pasuje do tego działu, ale to nie ja tu jestem od tego...
Taśma dwustronna i dobre mocowanie ramki. Może trzeba rejestrację trochę wykrzywić aby dolegała do ramki. Jak nic nie działa to wywalić ramkę i tablicę bezpośrednio do samochodu na śruby i będzie git.
ja przewierciłem na wylot otwory w klapie, do tablicy od tyłu przykleiłem dwa owalne krążki (takie jakie się przykleja na nogi mebli by nie rysowały podłogi). użyłem śruby z płaskim łbem, a od strony wnętrza klapy dałem nakrętkę typu motylek. nic nie drży, bo tablica nie styka się bezpośrednio z klapą, a płaski łeb wygląda estetycznie.
Zoodix, ramka w tylnej tablicy powoduje, ze:
- blacha jest niedoswietlona przez ori lampki
- trzeszczy ramka przy zamykaniu klapy i to wybitnie irytuje
Ja mam bez ramki (bo jakaś taka za duża jest) na dwóch śrubach M6 w ocynku z łbem na wkrętak oczywiście w ori miejscach ,bez żadnego wiercenia.Od wewnętrznej strony tablicę podkleiłem taśmą dwustronną po obwodzie(taką grubą jakby piankową) z tym że nie odrywałem folii zabezpieczającej.W rezultacie tablica jest o kilka mm odsunięta od klapy a ewentualnie gdyby "sama" się docisnęła to taśma zapobiegnie brzęczeniu ale nie przyklei się do lakieru(bo taśma zabezpieczająca)
U mnie też jest ramka z tyłu, na trzy śruby i nic nie stuka. Wcześniej rejestracja była przynitowana bez ramki, tylko z podłożonymi kawałkami gumy i też było ok.
tablica bez ramki w oryginalnych miejscach przykręcona, podklejona wkładkami pod meble w każdym markecie dostępne, nie styka się z blacha nie brzęczy bez klejenia nie ma problemów z demontażem dodatkowo najlepiej podłożyć plastikową podkładkę pod łeb śruby .Miałem ramkę jak kupiłem musiał długo ktoś ja mieć bo obtarła obwód nad tablicą (ktoś źle zamontował :shock: ) ogólnie ramki mi się nie podobają na klapie w zderzaku nawet wyglądają jakoś
czy da się gdzieś kupić te oryginalne nakrętki do mocowania ramki z tyłu? da się je odkręcić od klapy? Bo u mnie to zardzewialo i nie da rady wkrecic srub;/
[quote=""qwertypol""]czy da się gdzieś kupić te oryginalne nakrętki do mocowania ramki z tyłu? da się je odkręcić od klapy? Bo u mnie to zardzewialo i nie da rady wkrecic srub;/[/quote]
Mam to samo..