Kupiłem urzywane VW Polo rocznik 1996 (3-drzwiowe) sprowadzony z Włoch. Od początku było coś nie tak z centralnym zamkiem. Nie działał tak jak powinnien, tzn. działa tylko na pilota (jesli działa) wogóle nie można przekręcić kluczyka w zamku ani od strony kierowcy ani od strony pasażera. Tylko klapa za to otwiera się tylko na kluczyk nie działa na nią centralny (pilot). Natomiast wlewu paliwa nie da się zamknąc wogółe anie kluczykiem ani pilotem. Dodatkowo zauważyłem że koło skrzyni biegów są jakieś nietypowe właczniki elektrycznych szyb które nie działają. Przy dzwrzwiach są korbki a w drzwiach nie ma zadnego silnika do szyb. To jednak może wskazywac, że ktoś grzebał przy tym i centralnym na własną rekę. Dzisiaj rano kolejny raz rozładował mi sie akumulator. Kupiłem niedawno nowy ale ciągle jest to samo. Jak aku wysiada to moge otworzyc tylko tylną klape i otwierac drzwi przez bagażnik, inaczej sie nieda. Ten nietypowy pobór prądu świadczy czyba o tym że ktos majtrował przy zamku i cos spieprzył. Czasami drzwi niechca się zamknąć, po wciśnięciu przycisku z pilota przycisku zabezpieczający chowa się po czym po sekundzie wyskakuje spowrotem. Czasami dzieje się tak aż 10 raz z rzędu zanim drzwi się zamkną. Pomocy co robić

Jak wyłączyć centralny zamek??? Czy drzwi będzie można zamykac i otwierać wtedy za pomoca kluczyka???