[6n] wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Ciapek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Ciapek »

Kijus tak wiem, że nie są tanie. Motguma mam teraz. 2 lata w sumie służyły. Pióro oderwało się w jednej na szerokości ok. 10 cm.
Co prawda lewa (patrząc z kabiny) podczas szybszej jazdy nie zbierała na całej długości, a prawa na bokach u dołu wogóle nie zbierała.
Motguma także nie znalazłem na allegro rozmiaru 475.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

ja się zastanawiam nad tym by faktycznie przetestować tego motogum-a bo tyle tu na forum już czytałem o tym opinii pozytywnych a raczej wątpię by firma uprawiała kryptoreklamę :P używałem do tej pory valeo i za zwyczaj na 2 sezony stykały ale w tym roku to nie wiem albo konkretna zima albo zaczęli robić je z gorszych materiałów bo rok ledwie wytrzymały i marzą szyby i hałasują jak jasna cholera :/ a co do płaskich wycieraczek to ojciec ma takie w golfie IV i faktycznie daje to radę są jakby cichsze, lepiej zbierają wodę no i ładniej to wygląda jak Artpolo napisał ;)
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

[quote=""MiSiEk-GDA""]konkretna zima albo zaczęli robić je z gorszych materiałów bo rok ledwie wytrzymały i marzą szyby i hałasują jak jasna cholera :/[/quote]
Misiek też miałem ostatnio valeo i niestety też tylko rok - chyba zima je wykończyła.
Co do Motguma - jak ktoś chce kupić to żadne allegro wbijajcie na ich stronke i tam zamawiajcie przez maila. Koszt wysyłki chyba ok 13 pln.
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: przemo_111987 »

Co do wycieraczek na tył do tego śmiesznego mocowania standardowego w polo po długich poszukiwaniach w końcu znalazłem odpowiednie. Podaje tylko przykład z allegro, bo moje są odrobinę krótsze: http://www.allegro.pl/item1007890692_bo ... ml#gallery ale pasują w to mocowanie i spisują się świetnie, nie są tanie, ale polecam. Sorki za małe OT :)

Co do przednich to w samochodzie też miałem motogum i naprawdę spisywały się rewelacyjnie, nawet po tej ostatniej ciężkiej zimie wszytko z nimi OK, co warte podkreślenia mam je już ponad 3 sezony i nadal działają super.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""przemo_111987""]Co do przednich to w samochodzie też miałem motogum i naprawdę spisywały się rewelacyjnie, nawet po tej ostatniej ciężkiej zimie wszytko z nimi OK, co warte podkreślenia mam je już ponad 3 sezony i nadal działają super.[/quote]

no i kolejna pochlebna opinia :D kurde chyba sobie w tym tyg od nich ze stronki zamówię :acute: powiedz tylko jeszcze jakie miałeś co tyle wytrzymały ?? zwykłe na piórze czy te płaskie aero ??
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: przemo_111987 »

zwykłe, do tych aero nie mam zaufania, choć sam ich nie testowałem jeszcze, kumpel kupił sobie takie do celicy i nie dolegają, to samo kolejny ma w audi nie dolegają do krzywizny szyby... wyglądają ekstra, ale ja zazwyczaj stawiam na użyteczność a nie wygląd.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

nie no wycieraczka jest po to by spełniała swoja funkcję czyli zbierała ładnie wodę nie szorowała i nie rozmazywała :P tuningować to można co innego :D ale widzisz dobrze zapytać a nie kupować na pałę i byc mądrym po fakcie, dzięki za info
o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: olgiert111 »

[quote=""grendolf""] Czy ktoś ma Bosch Aerotwin? Nad nimi się zastanawiam :)[/quote]
Ja mam, wydałem na dwie 80 zeta... poza wyglądem się zawiodłem. BEZ ZAGINANIA RAMION nie styka na całej powierzchni, tak mam u siebie... na szczęście tylko na ok 2-3 cm na końcach, ale ujdzie. Zwykłe wycieraczki ze stelażem są wyższe i lepiej stykają, gdyż mocniej je dociska do szyby (większe napięcie sprężyn). ODRADZAM zatem aero, chyba, że ktoś chce podginać ramiona na banana.
k
kasandra36
Newbie
Newbie

Post autor: kasandra36 »

Witam ! Proszę o pomoc gdzie kupic i jakie wycieraczki do VW Polo III 1996 r. Nie z nam się na tym kompletnie, a nie chciałbym jakiegoś badziewia.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

wycieraczki ALCO ktore można dostać w tesco się spisują bardzo dobrze a cena przystępna
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

t
tommy76
Początkujący
Początkujący

Post autor: tommy76 »

Co do tylniej wycieraczki..miałem jedną nową jeszcze z audi,zmieniłem tylko gumę,przyciąłem na wymiar i śmiga.10 min zabawy i jest ok.
Green dragon
Awatar użytkownika
Szymcio
Newbie
Newbie

Post autor: Szymcio »

Co do wycieraczek ALCA (kierowcy 500mm pasażera 480mm). Już 2 lata jeżdzą po szybie, lecz założone logiem do dołu, bo logiem do góry pierdzą niemiłosiernie :doh: Ale cena 9zł za sztukę w castoramie rekompensuje brak widzianego loga w dolnej części szyby :) Od czasu do czasu przejechać gumki szmatką z płynem do spryskiwaczy i cacy :)
M
Maciej1233
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maciej1233 »

Hm ja polecam z Tesco wycieraczki :D
Robią swoja robotę a i cena jest atrakcyjna =]
Jestem z nich zadowolony.. leci teraz 2 sezon ; )
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”