polo 86c2f genesis sechzehnventiler

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
radzio
Początkujący
Początkujący

Post autor: radzio »

FoxNaklejki oryginał z aso czy dorabiane ??
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Fox »

Gleba też będzie :D Naklejki dorabiane, w aso nie dostępne. Ale te są bardzo fajnej jakości :grin: Jeszcze paru gratów się spodziewam niedługo np ori centralnego zamka i radia z epoki :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Dziś zająłem się fotelem kierowcy, wiadomo że każdy 20 letni kubełek jest wysiedziany na trzymaniu bocznym, mój na szczęście jeszcze nie jest przetarty :grin: Uzupełniłem gąbkę wycinając kawałki z innego fotela. Poniżej mała fotorelacja z prac
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: forteller »

Lepiej pochwal się tym jak jeździć nie umiesz :P
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

odezwał sie ten co go własne długie światła siedząc w własnym samochodzie oślepiają :P a co do tego że nie umiem jeździć to puste gene na mokrym strasznie rzuca dupą :P Co myślicie o czarnych napisach genesis zamiast fioletowych ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Saymon »

Myślę że nie będzie ich widać ;Q :glare: Lepiej srebrne/grafitowe, z cieniem w jakimś kolorze - np różowym lub turkusowym (jak w ori) ;) :oki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Wczoraj do auta trafił ori centralny z golfa mk2 :grin: po małych dopasowaniach wszystko pięknie działa :oki: Zamykane są drzwi i klapa tylna, klapkę paliwa sobie drałowałem bo nie chciałem ciąć w tym miejscu budy.
Mała fotka centralnego bez instalacji bo już w samochodzie siedziała
Obrazek

A to porównanie nowej naklejki z starą w stosunku do klapki paliwa
Obrazek

Nie jest źle ale kolor trochę za ciemny im wyszedł i napisy mogą ginąć na aucie :|
Obrazek
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

nie chce Cie martwić ale często pneumatyczne zamki się sypią, ja do swojego założyłem elektryczne siłowniki i śmiga pęknie
Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Jak się zepsuje to będę myślał :) nie da się bez użycia oryginalnego zamka zrobić centralnego w klapie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ore83
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ore83 »

[quote=""Fox""] nie da się bez użycia oryginalnego zamka zrobić centralnego w klapie.[/quote]
Ale na elektrycznym można zrobić że się z pilota sama otwiera i wystarczy ją unieść
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
mein polo 86c2f

kozienice 2010
wilcze laski 2010 1 zlot cultstyle.pl

2 miejsce 1/4 mili k
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Wiem ale nie lubię takiej rzeźby :vinsent: nie zawsze się ma kluczyk przy sobie jak się chce bagażnik otworzyć :grin: a nie używanie zamków prowadzi do ich skorodowania, z zamkiem z klapy walczyłem przez 3 dni. nie dało się wybić blaszek z cylindra tak był skorodowany. Dopiero moczenie w płynie hamulcowym pomogło :oki:
Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Tak wiec nadeszła chwila rejestracji gene :yahoo: trwało to dłuuugo sie auto wreszcie się nadaje do jazdy :grin: Jutro odstoję swoje a komunikacji i zrobię przegląd :grin: tak więc będe się już mógł legalnie poruszać po ulicy ( nie żebym wcześniej to robił bez tablić :jester: ) zostało mi jeszcze dograć parę szczegółów jak założyć lusterka i dopolerować lakier oraz założyć nakładki :) Jutro też możecie się spodziewać zdjęc prawie gotowego auta :oki: jak dla mnie wyszło mega :yahoo: i ciesze się jak dziecko z tego że wreszcie się będę mógł wozić :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Żeby nie było że nic w temacie się nie dzieje robię update ;) Polo smiga już dobry miesiąc, po tym czasie stwierdziłem że coś jest nie tak z silnikiem. Je wodę i na zimnym nie chce sie wkręcać :|
Wiec zapadła decyzja w ściągnięciu głowicy. Przed tym zmierzyłem kompresje, wynosiła ona kolejno 16 15,5 11,5 11,5 co by wskazywało albo na wydmuchaną uszczelkę albo nieszczelną głowicę ( to że może mieć przedmuchy na pierścieniach raczej wykluczam) Po rozebraniu wszystkiego zauważyłem że w pierwszym kanale dolotowym jest dziwny brud, taki syf czarny mazisty :shock: nie mam pojęcia co to moze być i skąd się to mogło wziąć. Na razie czekam na mechanika, zobaczymy co na to powie.
Jeszcze tylko parę fotek z aktualnego wyglądu ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Radio na zdjęciach jest tylko przejściowo, docelowo będzie tam siedzieć gamma IV. Halogeny na wiosnę zamontuję jak i alu ;) Z wewnątrz juz żadnych większych zmian wizualnych nie planuję. No chyba że smoked.
Obrazek
Awatar użytkownika
czacha001
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: czacha001 »

Lakier wygląda cudnie! Gratuluję i zazdroszczę!
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Świetny kolor! Widać ogrom serca włożonego w samochód. Jakby jeszcze pod maską mały clear zrobić to by było bombowo.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”