Gleba też będzie Naklejki dorabiane, w aso nie dostępne. Ale te są bardzo fajnej jakości Jeszcze paru gratów się spodziewam niedługo np ori centralnego zamka i radia z epoki
Dziś zająłem się fotelem kierowcy, wiadomo że każdy 20 letni kubełek jest wysiedziany na trzymaniu bocznym, mój na szczęście jeszcze nie jest przetarty Uzupełniłem gąbkę wycinając kawałki z innego fotela. Poniżej mała fotorelacja z prac
odezwał sie ten co go własne długie światła siedząc w własnym samochodzie oślepiają a co do tego że nie umiem jeździć to puste gene na mokrym strasznie rzuca dupą Co myślicie o czarnych napisach genesis zamiast fioletowych ?
Wczoraj do auta trafił ori centralny z golfa mk2 po małych dopasowaniach wszystko pięknie działa :oki: Zamykane są drzwi i klapa tylna, klapkę paliwa sobie drałowałem bo nie chciałem ciąć w tym miejscu budy.
Mała fotka centralnego bez instalacji bo już w samochodzie siedziała
A to porównanie nowej naklejki z starą w stosunku do klapki paliwa
Nie jest źle ale kolor trochę za ciemny im wyszedł i napisy mogą ginąć na aucie :|
[quote=""Fox""] nie da się bez użycia oryginalnego zamka zrobić centralnego w klapie.[/quote]
Ale na elektrycznym można zrobić że się z pilota sama otwiera i wystarczy ją unieść
Wiem ale nie lubię takiej rzeźby :vinsent: nie zawsze się ma kluczyk przy sobie jak się chce bagażnik otworzyć a nie używanie zamków prowadzi do ich skorodowania, z zamkiem z klapy walczyłem przez 3 dni. nie dało się wybić blaszek z cylindra tak był skorodowany. Dopiero moczenie w płynie hamulcowym pomogło :oki:
Tak wiec nadeszła chwila rejestracji gene :yahoo: trwało to dłuuugo sie auto wreszcie się nadaje do jazdy Jutro odstoję swoje a komunikacji i zrobię przegląd tak więc będe się już mógł legalnie poruszać po ulicy ( nie żebym wcześniej to robił bez tablić :jester: ) zostało mi jeszcze dograć parę szczegółów jak założyć lusterka i dopolerować lakier oraz założyć nakładki Jutro też możecie się spodziewać zdjęc prawie gotowego auta :oki: jak dla mnie wyszło mega :yahoo: i ciesze się jak dziecko z tego że wreszcie się będę mógł wozić
Żeby nie było że nic w temacie się nie dzieje robię update Polo smiga już dobry miesiąc, po tym czasie stwierdziłem że coś jest nie tak z silnikiem. Je wodę i na zimnym nie chce sie wkręcać :|
Wiec zapadła decyzja w ściągnięciu głowicy. Przed tym zmierzyłem kompresje, wynosiła ona kolejno 16 15,5 11,5 11,5 co by wskazywało albo na wydmuchaną uszczelkę albo nieszczelną głowicę ( to że może mieć przedmuchy na pierścieniach raczej wykluczam) Po rozebraniu wszystkiego zauważyłem że w pierwszym kanale dolotowym jest dziwny brud, taki syf czarny mazisty :shock: nie mam pojęcia co to moze być i skąd się to mogło wziąć. Na razie czekam na mechanika, zobaczymy co na to powie.
Jeszcze tylko parę fotek z aktualnego wyglądu
Radio na zdjęciach jest tylko przejściowo, docelowo będzie tam siedzieć gamma IV. Halogeny na wiosnę zamontuję jak i alu Z wewnątrz juz żadnych większych zmian wizualnych nie planuję. No chyba że smoked.