stuki w tylnim kole

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lexyy
Początkujący
Początkujący

stuki w tylnim kole

Post autor: lexyy »

witam, strasznie stuka mi w tylnich kołach, podniosłem na lewarku kola ma straszny luz,lewo prawo góra dól, wiec wymieniłem łożyska kół, dokręciłem tak jak w książęce z ta podkładka, luz dalej, tłucze dalej, dokręciłem na chama łożysko, a luz dalej, wymieniłem jeden czop, nowe łożysko, dokręcam książkowo dalej luz i tłucze co jest nie tak, bieżnie wymieniłam za każdym razem wbijając do końca, tłucze na pewno przy kole przy jeździe na wprost po nierównym, belka tylna ok, delikatny rant na bębnach, może przez niego stuka? w hamulcach raczej wszystko w porządku, amorki ok
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Cinal »

Zdaje mi sie ze może to byc cylinderek w kole . Poprostu mógł sie zapowietrzyc wykonywaniu jakiegos nagłego manewru. Warto sprawdzic:)
Moje autko :) [Polóweczka] Niebieska bestia

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
Enten
Początkujący
Początkujący

Post autor: Enten »

koło ma luz?

tak zgaduję, że skoro stuka w czasie jazdy i masz wrażenie, że to łożysko (które by huczało swoją drogą) to może jest luz na belce z tyłu...?
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Jest jeszcze opcja wyważenia kół . Co do łożysk to może nie wcisnąłeś ich do końca{bieżni} i co chwilę robi się luz , poza tym nowe łożyska zawsze trzeba skorygować po jakiś 100-200 km jak się ułożą to zawsze powstaje luz.A czy aby na pewno tył ci tłucze ,może przód.Ja miałem dosyć pokaźny luz na łożysku z tyłu i nic nie"tłukło" się.
Dziurekxx
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

a ja bym poszedl jeszcze tropem kół, masz ori vw ? bo jeśli z jakiegos innego auta i nie masz pierścieni centrujących to może być to.
Awatar użytkownika
darek86m
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: darek86m »

wiec jak miales lozysko wymieniane i zle założone to moze takie obiawy powodowac a jeszcze jak dokreciles na sile to masakra :P A własnie oponki w jakim stanie ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”