witam, strasznie stuka mi w tylnich kołach, podniosłem na lewarku kola ma straszny luz,lewo prawo góra dól, wiec wymieniłem łożyska kół, dokręciłem tak jak w książęce z ta podkładka, luz dalej, tłucze dalej, dokręciłem na chama łożysko, a luz dalej, wymieniłem jeden czop, nowe łożysko, dokręcam książkowo dalej luz i tłucze co jest nie tak, bieżnie wymieniłam za każdym razem wbijając do końca, tłucze na pewno przy kole przy jeździe na wprost po nierównym, belka tylna ok, delikatny rant na bębnach, może przez niego stuka? w hamulcach raczej wszystko w porządku, amorki ok
Jest jeszcze opcja wyważenia kół . Co do łożysk to może nie wcisnąłeś ich do końca{bieżni} i co chwilę robi się luz , poza tym nowe łożyska zawsze trzeba skorygować po jakiś 100-200 km jak się ułożą to zawsze powstaje luz.A czy aby na pewno tył ci tłucze ,może przód.Ja miałem dosyć pokaźny luz na łożysku z tyłu i nic nie"tłukło" się.
wiec jak miales lozysko wymieniane i zle założone to moze takie obiawy powodowac a jeszcze jak dokreciles na sile to masakra A własnie oponki w jakim stanie ??