Witam. Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym właścicielem nowego Polo 6R. Pamiętam, że przy zakupie w kółko mówili o pierwszym przeglądzie po 15 tys. km lub po roku (zależy co wcześniej). Wydaje mi się, że mówili też coś o takim wcześniejszym przeglądzie, tzn dotyczyło to chyba wymiany oleju. Silnik jest nowy, jak się dotrze to lepiej olej wymienić itp. Mój ojciec mówi, że to naciąganie i jedna bajka. No ale jeśli to coś da, to zawsze lepiej moim zdaniem. Mam kilka pytań, czy taka wymiana jest opłacalna? Kiedy ją zrobić, bo mam już przejechane 1800km? Ile kosztuje i na ile samochód musi zostać w serwisie mniej-więcej ? Z góry dziękuje za rozwianie moich wątpliwości.
Ps. Jedna sprawa dot. docierania. Mam już 1800 km przejechane, więc silnik powinien być dotarty już w 100%, czy jeszcze nie? I mam lekką obawę, że źle dotarłem. Na obrotomierzu mam max obrotów 8 tyś, a granica (czerwone kreski na tarczy) są od 6 do 8 tyś. Jeździłem do tej pory zawsze miedzy 2 a 3 tys, parę razy tylko przy wyprzedzaniu itp zdarzyło mi się dociągnąć do 4 - 4,5 tys obrotów? Jest OK?
Witaj.
Najważniejsze przy docieraniu jest to aby na zimnym silniku nie osiągać zbyt wysokich obrotów. Silnik podczas docierania powinien mieć zapewnione różne obroty. W zasadzie cały zakres. Ja miałem 50 km na liczniku, a 190 km/h jechałem do domu. Kilka razy podczas docierania dotarłem do czerwonego pola i myślę że nic złego mu się nie stało. Ja dla własnego spokoju po 3 tyś km wymieniłem sam olej. Ja "docierałem" do 2 tyś km.
w nowych silnikach tzw okres docierania nie jest konieczny ale jak już to praktykujecie to czemu nie, na pewno wymiana oleju po tych 3 tyś nie zaszkodzi, warto też kuknąć jaki jest stan tego oleju przecierając bagnet o chusteczkę higieniczną,
jeśli olej jest jeszcze słomkowej barwy to nie ma sensu go wymieniać, jeśli auto jest z turbiną/dieslem to i tak nie zobaczymy różnicy bo olej po kilku tyś będzie i tak przepalony koloru smoły.
Nie jeździj nim do czerwonej kreski i nie szalej tylko delikatnie z wyczuciem dodawaj gazu jak chcesz to zmien sobie olej jest to zalecane Tytaj podaje linka jak ja wymieniałem olej przy 4000 km:) http://www.autocentrum.pl/awc/dzienniki ... -kol-4464/
Nowe silniki muszą sie ,,ułożyć'' docierało to sie dwusuwy i stare czterosuwy ale jeśli już o tym mowa to warto przeciagnac do czerwonego pola czsami ale nie pałować dlaczego? bo np w silnikach dwusuwowych korbowód nie bedzie pracował w pełnym zakresie mozliwości i pierscienie wytrą próg a po dotarciu gdy zaczniemy jeździc szybciej korbowód bedzie sięgał minimalnie wyzej i pierscienie zaczna tłuc o ten próg i dzwonic
Ale to inna bajka tak jako ciekawostke podałem waszych silników to Nie Dotyczy