Chciałbym zakupić VAGa do laptopa. Mam 3 samochody w domu (Polo 9N, Golf V, Audi TT - nowy model) i chciałbym te auta obsłużyć jednym VAGiem. Czy jest taka możliwość? Polo nie ma CAN, znów Golf oraz TT ma CAN. Wolę zapłacić więcej, ale raz i mieć spokój. Jako że w Golfie będzie zmieniany licznik od wersji GTI to nie zaszkodziła by opcja korekty licznika, bo bym nie musiał jechać do jakieś elektryka i płacić 100 zł czy 200 zł. Jako że jest tych urządzeń tyle na rynku, a opisy na Allegro sprzedających są najróżniejsze, prosiłbym Was o poradę co zakupić? Linki mile widziane, mam nadzieję że ktoś pomoże. Będę bardzo wdzięczny (stawiam piwko na ogólnopolskim :-D ).
A ja zawszę myślałem że dopiero 9n3 miało CAN. Czyli w takim razie poszukuje VAGa który obsłuży auta z CAN, chodz nie zaszkodzi jak będzie obsługiwać także starsze modele .
Widać że niezbyt dokładnie przeczytałeś mój post. Chcę sam interfejs, coś pod laptopa jako że mam idealny sprzęcik (mały EeePC) do tego typu zadań.. Ale dzięki za zainteresowanie.
Też się zabieram za zakup VAGa
czytam sobie to forum i widzę (co chyba odkryciem nie jest), że to bardzo pomocne urządzenie.
Kwestia zakumania obsługi i będzie dobrze
Mam 9n3 i CAN-a tam praktycznie niema, zaś w altei jest juz wszystko po szynie CAN ja mam kabelek HEX CAN USB 704.1PL i robie każde autko z CAN-em czy bez.