Wymiana tarcz i klocków 700-1000 zł ? VW POLO 6N 1996 r.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Zdublowałem swój post :rotfl: Te temperatury. Sorki za off-top
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
lagoc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lagoc »

Z tą ścianą wschodnią nie jest tak bardzo prosto- jak znajdziesz "swojego" mechanika to cena będzie ok- mi wycenił przód na 360zł za komplet tarcz + klocki + wymiana płynu + robocizna
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

[quote=""wodzu.janovia""][quote=""Artpolo""][quote=""wodzu.janovia""]Co do odpowieczania to 2 osoba by sie przydala. Ja sam odpowieczylem :P[/quote]
No bo samemu też można. Trzeba tylko strzykawkę do lewatywy :rotfl:[/quote]

wystarczy cegla polozona na hamulcu :P i kilka razy sie przespacerujesz i git :P zrobione :)[/quote]
cegła może trochę za lekka - ja używam rurki stalowej, którą zapieram o pedał hamulca i ramę fotela kierowcy
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
k
karol84
Newbie
Newbie

Post autor: karol84 »

Witam
Również przymierzam się do wymiany tarcz i klocków w 6N 1,6 AEE 1996r.
mam pytanie dotyczące producenta - co polecacie : BOSCH, ATE zwykłe czy ATE z dodatkową warstwą, a może coś jeszcze innego? Koszt od 300zł do 390zł za komplet tj tarcze 2 szt i klocki (warto dokładać więcej?)
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

Podepnę się pod temat żeby Czaja się nie denerwował :)
Czeka mnie wymiana klocków,tarcz i tu moje pytanie czy musze kupować jakieś specjalnie dopase tarcze i klocki ?
Nie interesuje mnie żaden górno półkowy produkt klocki tak w cenie 50 zł a tarcze tez w miarę tanie.
p
pawelo88

Post autor: pawelo88 »

http://moto.allegro.pl/tarcze-klocki-at ... 04037.html
Komplet polecany przez wiele osób. Mam zamiar wymienić i zakupię właśnie ten zestaw na przód.
Awatar użytkownika
kukusiek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kukusiek »

Ze swojej strony polecam tarcze MIKODA, wentylowane, nacinane i nawiercane ok 90zl sztuka. Klocki TRW jakieś 130zl za komplet. Jeżdżę na takim zestawie ok 2 tygodni, elegancko się już zdążyły dotrzeć i hamulce naprawdę skuteczne a przy tym walory estetyczne :) Oprócz tego jak już się zabrałem za robotę to do wymiany poszły również łożyska, zregenerowałem także zaciski.
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW
www.tynki-elewacyjne.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
maly293
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maly293 »

[quote=""lagoc""]Z tą ścianą wschodnią nie jest tak bardzo prosto- jak znajdziesz "swojego" mechanika to cena będzie ok- mi wycenił przód na 360zł za komplet tarcz + klocki + wymiana płynu + robocizna[/quote]
Umnie wyszło w całości podobnie 190zł tarcze TRW + klocki 100zł + 60 robocizna =350zł i ja płynu nie wymieniałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”