OKABLOWANIE - czyli co i jak podłączyć w instalacjach CA

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qwerty112
Newbie
Newbie

Post autor: qwerty112 »

[quote=""sabled""]Czyli jak? Masz jeden zestaw głośników i raz mają grać pod samym radiem a raz pod wzmacniaczem? Czy masz 2 zestawy głośników i chcesz aby raz grał tylko jeden a raz żeby grały oba?[/quote]
Mam fabryczne glosniki w drzwiach w desce. I wzmaka ze skrzynia w bagazniku.
Chce zeby raz gralo wszystko i fabryczne i skrzynia, a raz zeby same fabryczne graly.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

No to tak jak napisałem. Włącznik na kabel remote (niebieski) i po zabawie.
Obrazek
q
qwerty112
Newbie
Newbie

A wtedy wzmak nie bedzie ciagnal pradu? I na wylaczonym silniku nie rozladuje mi sie aku, nawet jak bede mial wylaczone wzmaka?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""qwerty112""]A wtedy wzmak nie bedzie ciagnal pradu? I na wylaczonym silniku nie rozladuje mi sie aku, nawet jak bede mial wylaczone wzmaka?[/quote]
Jak do wzmacniacza nie będzie dostarczone napięcie z przewodu remote to wejdzie on w stan uśpienia. Pobiera wtedy nie więcej prądu jak alarm samochodowy lub sterownik centralnego zamka. Nie powoduje to nadmiernego rozładowywania akumulatora (zauważalnie większego, niż w przypadku braku wzmacniacza w samochodzie).
Obrazek
q
qwerty112
Newbie
Newbie

[quote=""sabled""]
Jak do wzmacniacza nie będzie dostarczone napięcie z przewodu remote to wejdzie on w stan uśpienia. Pobiera wtedy nie więcej prądu jak alarm samochodowy lub sterownik centralnego zamka. Nie powoduje to nadmiernego rozładowywania akumulatora (zauważalnie większego, niż w przypadku braku wzmacniacza w samochodzie).
[/quote]
Czyli nie ma szans ze sie przez noc aku rozladuje?

No to juz chyba wszystko wiem, tylko jeszcze to. /
[quote=""qwerty112""]A jeszcze mam taka oslone plastikowa, niecale 2m. Do jakiego kabla ona jest?[/quote]
Do tego czerwonego?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

osłonę czy może koszulkę termozgrzewalną ? takie dość cienkie to jest ?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Już przy samym wyłączonym radiu nie rozładuje się akumulator, jeżeli podepniesz niebieski przewód (remote) ze wzmacniacza do niebieskiego przewodu w kostce ISO (remote, power antena).
Osłona plastikowa (peszel) do czego tam chcesz i co uważasz, że należy dodatkowo osłonić przed warunkami zewnętrznymi. Może być do czerwonego.
Obrazek
q
qwerty112
Newbie
Newbie

Ok, dzieki wam bardzo.
q
qwerty112
Newbie
Newbie

A ktoredy poprowadzic czerwony kabel z aku do wzmaka? Bo nie ma nigdzie przejscia pod maska, za duzo gratow :angry:
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Nie wiem jak w 6n ale w 6n2 przejście w miarę dostępne jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym. Trzeba go odkręcić i się pojawi.
Obrazek
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

Witam

Na początku się przywitam:) jestem grzegorz i jestem tu nowy:) Polo 6N mam od 2 dni:P wcześniej było Golf MK2...

ale teraz do rzeczy.

Czy w Polo 6N Colour Concept jest możliwość żeby nie było w ogóle instalacji pod głośniki??:/
bo dziś chciałem wsadzić radia i znalazłem tylko kostkę ISO zasilającą a tej od głośników nie było:/

i 2 pytanie czy jest to normalne ze mam boczki z miejscem na 165mm głośnik a ta siatka jest bez perforacji:/ i muszę się wybrać do ASO żeby zanabyc dobrą siatkę i do tego??

jeśli moje pytanie jest głupie to przepraszam ale nigdy nie maiłem do czynienia z 6N:p

pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Witaj! :piwo:

[quote=""dogu18""]Czy w Polo 6N Colour Concept jest możliwość żeby nie było w ogóle instalacji pod głośniki??:/[/quote]
Coś jest kombinowane u Ciebie z tą instalacją. Jeśli jest ISO do zasilania to powinno też być do głośników. Na 100% nie jestem pewien ale obecność instalacji pod radio było kwestią wyboru i dopłaty. Wtyczka do anteny jest?
[quote=""dogu18""]czy jest to normalne ze mam boczki z miejscem na 165mm głośnik a ta siatka jest bez perforacji:/[/quote]
hmmm daj jakieś foto, bo nie do końca wiem o czym mówisz.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

dogu18
na 100% bylo cos kombinowane, kostka glosnikowa musi byc w oryginale nawet z polskiego salonu szly polo 6n ktore mialy tylko 2 glosniki w podszybiu i tyle...
u Ciebie w CC jak piszesz masz tez miejsca na glosniki w drzwiach wiec ktos cos musial kombinowac...

btw. daj zdjecia calego auta, boczkow drzwi to bedziemy wiecej widzieli...
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

wrzuć jakieś fotki bo na odległość nic nie zdziałamy :)

takie masz boczki ? chodzi mi o miejsca na głośniki na kolor nie patrz, w 5 drzwiówce sa takie same jak w 3 drzwiach :)

Obrazek

Tu masz w wersji 5 drzwiowej :

Obrazek
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

[quote=""mario'""]wrzuć jakieś fotki bo na odległość nic nie zdziałamy :)

takie masz boczki ? chodzi mi o miejsca na głośniki na kolor nie patrz, w 5 drzwiówce sa takie same jak w 3 drzwiach :)

Obrazek

Tu masz w wersji 5 drzwiowej :

Obrazek[/quote]

mam dokładnie takie sama boczki...

a po oględzinach u mnie na razie mi się wydaje ze ktoś kiedyś miał tam inne głośniki i przed sprzedażą je zdemontował razem z kablami...:/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”