Witam,
Wczoraj na małej trasie ( 50km) zauważyłem że polo (1.4tdi) od 2,300 do powiedzmy 3tys obr dłużej nie kreciłem, kiepsko przyśpiesza, tzn przyśpiesza ale tak nieregularnie, szarpie delikatnie . Pali bdb jak zawsze chodzi równiutko, nic nie słychać zeby sie coś tłukło ani nic podobnego. Gdzie mogę szukać przyczyny ? :niewiem:
Po przejażdzce teraz stwierdzialem że to na pewno nie jest sprzęgło tylko poprostu jakby silnik dostawał mało paliwa... Nie wiem może zacznę od wymiany filtra paliwa może mam jakiś syf w baku albo nie wiem,
Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?
I żeby nie zakładać nowego tematu to odrazu zapytam jaki może byc podód tego ze nie mam wogole spryskiwaczy ? Pompka chodzi płyn jest (nie zamarzniety).
Dzisiaj stała sie rzecz bardzo dziwna, okolo 10.00 rano miałem mała rundke do miasta i wróciłem bez problemu zgasiłem i zostawiłem samochód w garazu, po jakis 5-6 godzinach nie dałem rady uruchomic silnika. Kreciłem z 5 razy po ok 5s i nic.
Godzine później przytrzymałem z 8s i odpalił i teraz pali na dotyk. miał ktos podobną sytuacje ? Może ma ktos jakies propozycje ? JAKIEKOLWIEK :|