Po raz 3 od kiedy zacząłem uzytkowac polo czyli od maja,muszę zmienic zamek prawy przód ;/ Też macie takie problemy czy tylko mnie moja pola nie kocha?Wiecie czym moze byc spowodowane takie psucie sie zamka,ze otwiera sie tylko od zewnatrz albo tylko od srodka albo w ogóle sie nie otwiera,bo od tak sobie chyba sprężyny sie nie psują w zamku.prosze pomóżcie
mam kolego podobny problem. pewnego dnia chciałem otworzyć drzwi od kierowcy i miałem tylko pusty przebieg w sensie zero reakcji ale za to zamknąć mogę bez problemu a centralny działa bez problemu. ze strony pasażera wszystko działa jak należy. no i o co tu chodzi ?
Czujesz zmęczenie, opadają powieki
Masz dosyć patrzenia na te dzieci bez opieki
Już pomalowali bloki, już odnowili mury
Ale ten, który myśli, że jest lepiej jest w błędzie
Tutaj źle było, jest i chyba zawsze będzie
Czy ty chcesz żyć w świecie takim jak ten
Dziękuję osiedlu za życiowe doświa
[quote=""kenny0018""]pewnego dnia chciałem otworzyć drzwi od kierowcy i miałem tylko pusty przebieg w sensie zero reakcji ale za to zamknąć mogę bez problemu[/quote]
uszkodzony mimośród zamka, problem częsty w naszych autach.
[quote=""kenny0018""]madmax
jakieś głębsze informacje ??[/quote]
Wszystko to było już opisywane na forum, wystarczy wpisać "mimośród zamka" w [size=99px]Szukaj[/size]kę.
madmax
no tak :] czekałem na gotowe
dzięki za kierunek.
O! krajan rafi701 nie zauważyłem, żeś z Olsztyna sprawdź jak pracuje zamek tych drzwi, może wystarczy tylko przesmarować (mówię o zamku drzwi a nie o bębenku, chociaż jemu też należy się ten zabieg).
calosc sprzetu zamowiona juz na alledrogo,czekac teraz tylko na pocztonosza i do roboty w piatek.madmax nigdy chyba Cie nie widziałem na mieście,na jakiej dzielnicy mieszkasz? ;p
WItam
Mam troche podobny problem wiec nie chcem zakladac nowego tematu tylko ze u mnie jak sie przekreca zamkiem od kierowcy to ten rygielek sie rusza i w gore i w dol ale drzwi nie chca sie otworzyc ani zewnątrz ani od srodka czy to tez moze miec zwiazek z Mimośrodem?
Jedziemy! Galopujemy tak przez życie całe
Idziemy po swoje, dla nas bloki są za małe
Taką drogę wybrałem, choć tego nie planowałem
Ślę przekaz specjalnym kanałem, słyszałeś?
Mariusz01621
To raczej skutek zawilgoconego i zamarzniętego mechanizmu zamka(nie tej dziurki na kluczyk tylko całego ustrojstwa w drzwiach. Tutaj masz do poczytania: viewtopic.php?f=13&t=25258