witam, szukałem podobnych tematów i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem mianowicie :
nie chce się wkręcać na obroty, po probie ruszenia szarpie i gaśnie i ma problem z odpaleniem.
pozdrawiam
6N2 1.4 TDI - 2001r
86C2F 1.3 - 1993 r
Patrz w lusterka dwa razy. MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE.
[quote=""pieeetia""]tylko niebardz mam z kat wziasc :/[/quote]
Jedno krótkie zdanie i tyle błedów, :banghead:
po pierwsze nie bardzo - zdarza się najlepszym
po drugie skąd - przegiąłeś... chyba, że był tu użyty tak jakby skrót "z kat" czyli "z Katowic", to ok...
po trzecie wziąć - tam nie ma litery ś
Chłopie zaopatrz się w słownik instalowany w przeglądarke, bo wstyd. Tłumaczenia i zasłanianie się tym, że masz jakąś tam dysfunkcję nie przemawiają do mnie.
Jak już podstawy mowy i piśmiennictwa języka polskiego mamy za sobą, to przejdźmy do meritum.
Jeśli nie masz skąd wziąć świec, to sprobuj je wykręcić i choć trochę poczyścić. Zobaczysz czy odczujesz jakąś różnice na plus.
Witam
otóż mam podobny problem.... podczas odpalania moja polówka chwile pochodzi i gaśnie.... sposób na to mam taki ze jakiś czas muszę ja gazować i dopiero trzyma obroty i nie gaśnie....jak za szybko nią ruszę to się dusi i gaśnie....w czym problem
dodam ze układ zapłonowy nowy tzn. świece. kable, kopułka wraz z palcem
proszę o jakieś porady silnik HZ 1043cm3
Może być coś z automatem???
Przed wymianą tych części miałem ten sam problem.
Dodam również ze jak silnik jest rozgrzany to przy odpalaniu nie ma problemów....dzieje się tylko tak na zimnym silniku ja stoi troszkę dłużnej...np przez noc.
Pozdrawiam
za ssanie robi niebieski czujnik temperatury. Jak jest "walnięty" to są problemy z mieszanką na zimnym silniku. Sprawdź rezystancję na stykach czujnika-jest pod rozdzielaczem zapłonu. Więcej info - wyszukiwarka forumowa
mdab90
Jeśli na pewno masz autko na gaźniku to nie szukaj żadnego czujnika tylko na zimnym silniku otwórz machę odczep zaczepy pokrywy filtra powietrza i zdejmij pokrywę zobaczysz przepustnicę rozruchową powinna być otwarta wsadź rękę pod patelnię od strony prawego nadkola i dodaj gazu na maksa i puść gaz powinno pstryknąć i przepustnica rozruchowa ma się zamknąć wtedy wiadomo że ssanie działa .
Tu masz coś o gaźniku http://www.gaznik.pl/opis_pierburg_36_1b3.html.
leszek
sprawdziłem tak jak mówiłeś...i piszę tak na zimnym silniku przepustnica się nie zamyka, jak ja sam zamknąłem ale tak nie do końca to obroty podskoczyły jak by ssanie się włączyło ale nie za każdym razem. podczas dodawania gazu lub ujmowania przepustnica ani drgnie.
W czym bd problem.
Jeżeli bd ci lepiej to możemy się umówić na Skype lub Gadu i pogadać...bd ci bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować sprężyna bimetaliczna od ssania wodnego??
Nie zamyka mi się przepustnica i nie mam ssanie wszystko raczej dobrze ustawione wiec bd to wina owej sprężyny.
Pozdrawiam
Może jednak ktoś by mi pomógł w tej sprawie???
Czy miał ktoś kiedyś podobny problem???