[9n] Konsola środkowa i radio

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Konsola środkowa i radio

Post autor: gall_anonim_3 »

Mam pytanko, czy ktos wie jak można pozbyć się pierwszej warstwy z panelu środkowego, z tego plastiku który otacza radio nawiewy i tak dalej, ponieważ u mnie w polci ten plastik nie jest w najlepszym stanie wizualnym , schodzi z niego ta pierwsza powłoka. Wie może ktoś jak się można jej pozbyć nie uszkadzając powłoki pod nią???

Druga sprawa mam polcie z 2003 roku i chce wsadzić radio z nowej polówki np 2006 rocznik, czy będe musiał przerabiać kostkę, bo ISO raczej jest inne w tym radiu.

Proszę o pomoc i z góry dzięki.
H
Henryfox
Newbie
Newbie

Post autor: Henryfox »

[quote=""gall_anonim_3""]Mam pytanko, czy ktos wie jak można pozbyć się pierwszej warstwy z panelu środkowego, z tego plastiku który otacza radio nawiewy i tak dalej, ponieważ u mnie w polci ten plastik nie jest w najlepszym stanie wizualnym , schodzi z niego ta pierwsza powłoka. Wie może ktoś jak się można jej pozbyć nie uszkadzając powłoki pod nią???

Druga sprawa mam polcie z 2003 roku i chce wsadzić radio z nowej polówki np 2006 rocznik, czy będe musiał przerabiać kostkę, bo ISO raczej jest inne w tym radiu.

Proszę o pomoc i z góry dzięki.[/quote]
witam ja w polo wziolem zwykly spray zmywania tluszczy i mycia silnikow nim zrobilem i smatka i miejsce w miejsce i zadzialalo zeszlo wszystko i mam teraz zwykly plastik , guma powloka zeszla tylko trzeba cierpliwie czyscic czas to ok 1 godziny pracy i masz czysty zadbany plastik zaznaczam ciezko zmyc ja sie zawziolem i mam teraz jak n owa deske [pulpit] pozdrawiam jeszcze raz pisze poco demontowac cala konsole ja nic nie demontowalem tylko szmatka i miejsce w miejsce scieralem pomoglem sobie sprayem [moze byc do szyb ja mialem taki wszechstronny co nawet mozna piece gazowe mozna czyscic ,silnik i inne .mocno scieralem i zeszlo wszystko zaznacczam ze trzeba sie przylozyc ale efekt jest pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sie 2010, 19:46 przez Henryfox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Qlucha
Newbie
Newbie

Post autor: Qlucha »

Witam.

Zobacz, to może ci się przydać:
http://www.polo9n.info/anleitung-107.html

Jak słabo z niemieckim, to polecam:
http://translate.google.pl/#de|pl|
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za pomoc, w sumie mogłem sam poszukać :D Dochodze do wniosku że forum jest dla leniwych :agree:
Awatar użytkownika
Aydaho
Newbie
Newbie

Post autor: Aydaho »

Ta 'guma' to powłoka antyreflaksyjna - zamysł koncernu ciekawy aczkolwiek zdziera się wszedzie - w moim drugim aucie koleżanka mi to zdrapała bo myślała że to brudne było :grin:
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Moja konsola jest już po renowacji i musze przyznac, że efekt jest rewelacyjny, stara powloka zmyta, zmatowiennie plastiku, odtłuszczenie i spray, super naprawde polecam
a
alex
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: alex »

To zapodaj jakieś foty w HD :D
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

musze zrobić kilka zdjęć, jak tylko je zrobie to zapodam
D
Degestrades
Newbie
Newbie

Post autor: Degestrades »

Hymm, mam identyczny problem, tj. środkowa konsola wygląda na ostro spauperyzowaną, i w sumie myślałem że będzie do wymiany, póki nie znalazłem tego tematu ;p
Samochód mam raptem od wczoraj, więc niezbyt długo, tak więc (wybaczyć powtórzenie) jeśli mógłbym prosić o wyszczegółowienie kroków do podjęcia celem zmycia tego czegoś, będę wdzięczny :) starczy spray do tłuszczu i szmatka?
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

No to napisze tak jak ja to zrobiłem.

1.rozmontowanie tej konsoli
2.przy pomocy zmywacza lakieru BOLL http://allegro.pl/boll-zmywacz-lakieru- ... 11240.html zmyłem tą powierzchnię gumowatą
3.przy pomocy takiej gąbki matującej, zmatowiłem powierzchnię
4.rozpuszczalnik ekstrakcyjny, żeby odtłuścić
5. pomalowałem to lakierem strukturalnym do plastiku tez firmy BOLL
6.czekasz aż wyschnie i montujesz

jak dla mnie efekt lepszy niż fabryka, jak będę miał chwile to wrzucę te obiecane foty
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

odświeżę trochę temat :D Prosimy pięknie o obiecane fotki ;) Również chciałbym zobaczyć jak to się prezentuje po takim zabiegu.
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Sorki że obiecałem i nie zamieściłem fot, ale postaram sie jutro zrobić nie wiem jak będzie z jakoścą czy będzie dobrze towidać, ale zamieszcze
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Zgodnie z obietnicą

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

mam ten sam problem myslalem ze to brudne no i pazurkiem zrobilem kilka takich szlifow, a taki normalny zmywacz do paznokcie da rade?
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

hmm, wiesz co wydaje mi się ze taki zmywacz do paznokci może uszkodzić ten plastik od spodu, po prostu go stopi
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”