Opinie o CB M-TECH Legend II

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil1991233
Raczkujący
Raczkujący

Opinie o CB M-TECH Legend II

Post autor: kamil1991233 »

Proszę o opinie na temat tego radia i porównania do Uniden 520XL czy warto to kupic do 250 zł
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

Przecież to to samo radio - tyle że M-TECH ma dodatkowo FM i homologację. Pewnie po zdjęciu pokrywy zobaczysz na płycie napis: Uniden
:blind:
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Uniden to bardzo dobre radio, zaś bez hamologacji czyli w PL niedopuszczone do użytku, choć ma może 5W... Strasznie dużo chłopaki sie wystraszyli, ale mniejsza o to, znam paru gości co mają Unidena i są baaaaardzo zadowoleni, jeśli to to samo brałbym ani bym sie nie zastanawiał, o ile jest to kopia Unidena.
k
kamil1991233
Raczkujący
Raczkujący

MOze dla oceny podam strone i sami ocenicie http://www.audiopioneer.pl/index.php/pr ... roducer_id
r
r3adytorock
Początkujący
Początkujący

Post autor: r3adytorock »

sam mam Unidena i jestem baaaardzo zadowolony, więc jeżeli jest to 'to samo' to bierz bez zastanawiania sie. A jeżeli niejesteś tego pewny to może lepiej dopłacić +/- 50zł i kupić normalnego Unidena, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Według ludności z elektrody:
Radio w 100% odpowiada modelowi Presidenta HARRY II
Płyty te same , elementy te same, scalaki te same no może inne kolory rezystorów
Daleko mu do płyty unidena 510/520 ... inna bajka.
to bliźniacza wersja Presidenta Harry II Classic, a nie ASC.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
PaY
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: PaY »

President przecież działa na podzespołach Unidena :)
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy
Wyróżnienie]
Derby na PJ
[img]http://
k
kamil1991233
Raczkujący
Raczkujący

Wiem zę mozna dopłacic z tym ze policja do m techa nie powinna sie doczapic a do unidena moze i w tym jest moj problem bo gdyby nie to juz dawno bym kupił unidena . dla rozumiejących co tu pisze wysyłam bom znalazł może innym tez to sie przyda http://picasaweb.google.com/kamil.zygmu ... 1428899874
r
r3adytorock
Początkujący
Początkujący

Post autor: r3adytorock »

[quote=""kamil1991233""]Wiem zę mozna dopłacic z tym ze policja do m techa nie powinna sie doczapic a do unidena moze i w tym jest moj problem bo gdyby nie to juz dawno bym kupił unidena .[/quote]
może, ale kto to sprawdza.. ? Miałem już kilka kontroli drogowych, ostatnio nawet tajniaki z antynarkotykowej przetrzepali mi cały samochód (chociaż ich, jakie mam CB pewnie nie interesuje), nikt nawet nie zapytał jakie mam radyjko, nikt na to nie patrzył, nikt nie sprawdzał. Zależ na kogo trafisz przy kontroli, jak ktoś będzie bardzo upierdliwy to sprawdzi. Chociaż przed kupnem Unidena, czytając opinie na jego temat na różnych forach internetowych, nikt takiej sytuacji jeszcze nie miał, żeby sprawdzali jakie ma radio, nie mówiąc już o jego konfiskacji. No ale, jak ktoś ma pecha to i w bananie pestke znajdzie:)
Awatar użytkownika
Matelko
Początkujący
Początkujący

Post autor: Matelko »

Dajcie spokój z tymi homolohacjami !!! Pamiętam jak miałem stacje bazową i w miescie było nas 4 którzy posiadali radyjka na pasmo CB nikt nikogo sie nie czepiał dopiero jak zlikwidowano "komuchowski" wymysł rejestracji kazdego radia i opłacania licencji to zrobił się szał na radyjka a ze Uniden to raz firma podlegająca Presidentowi dwa zawalista kopia Harrego II za połowe ceny gdzie funkcjonalność taka sama no to trzeba było jakos ukrecic łeba 520XL co by sprzedawać radia Presidenta takie niestety sa myki handlu. Co do M-TECH Legend II to warto myślę że każdy będzie zadowolony z posiadania tego sprzętu. Pozdro:d
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""Matelko""]Dajcie spokój z tymi homolohacjami !!! Pamiętam jak miałem stacje bazową i w miescie było nas 4 którzy posiadali radyjka na pasmo CB nikt nikogo sie nie czepiał dopiero jak zlikwidowano "komuchowski" wymysł rejestracji kazdego radia i opłacania licencji to zrobił się szał na radyjka[/quote]Zlikwidowano chory system indywidualnych homologacji, obowiązuje - tak jak na całym świecie - homologacja sprzedawanego typu radia.
a ze Uniden to raz firma podlegająca Presidentowi dwa zawalista kopia Harrego II za połowe ceny gdzie funkcjonalność taka sama no to trzeba było jakos ukrecic łeba 520XL co by sprzedawać radia Presidenta takie niestety sa myki handlu. Co do M-TECH Legend II to warto myślę że każdy będzie zadowolony z posiadania tego sprzętu.
Ile razy mam tłumaczyć? :banghead:

President to jest handlowa nazwa Unidena na Europę! President jet przystosowany do warunków europejskich, natomiast Uniden nie odpowiada normom europejskim (m. in. 5 watów moc nadawania, w Europie dopuszczalne 4 Waty). M-TECH to jest również nazwa handlowa ale to jest Uniden!

Zajrzyj do środka to zobaczysz napisy Unidena na płycie...
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

[quote=""jozefg""]President to jest handlowa nazwa Unidena na Europę! President jet przystosowany do warunków europejskich, natomiast Uniden nie odpowiada normom europejskim (m. in. 5 watów moc nadawania, w Europie dopuszczalne 4 Waty). M-TECH to jest również nazwa handlowa ale to jest Uniden!

Zajrzyj do środka to zobaczysz napisy Unidena na płycie...[/quote]
Podpisuje się pod tym rekami i nogami w 100%.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
k
ksztusiek
Newbie
Newbie

Post autor: ksztusiek »

Kupiłem ostatnio radyjko m-tech legend. Do tego stara antena sirio omega 90 cm i jestem bardzo zadowolony. Daje rady w mieście jak i w trasie. Czysty odbiór, dobry zasięg. Na szczescie stary alan sie zepsuł.
Awatar użytkownika
maly293
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maly293 »

Witam,
od tygodnia jestem szczęsliwym posiadaczem radia M-tech legend 2 + antena husstler 100cm, radio jest dużo lepsze od poprzedniego mego cb tti660 antena ta sama, w miescie zasieg ok 10km po za mistem ok 15km i nie szumi tak jak poprzednie.
Za te cene mysle że nie ma lepszego radia.
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbeq »

[quote=""jozefg""]Zajrzyj do środka to zobaczysz napisy Unidena na płycie...[/quote]
może tak było kiedyś ale teraz uniden i president to nie te same podzespoły, http://www.youtube.com/watch?v=5GUbEM-F2Vc :closedeyes:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”