[quote=""sabled""]Gazetka świetna. Teksty lekkie. Opracowanie graficzne rewelacyjne, zwłaszcza że jest wyciągnięte wszystko co tylko można było z czasem bardzo słabego materiału zdjęciowego. Małe literówki ale tego się nie czepiam bo sam często takie robię

Największy ból i minus jak dla mnie to różne wielkości czcionki, czasem zbyt mała jak dla mnie. I chyba forma pionowa byłaby fajniejsza - wiem, że wiąże się to z utrudnieniami ale wierze w Was. Podoba mi się wywiad z maziunią i mam nadzieję że nie jest to ostatni tego typu z kimś z forum, bo jak wiadomo klub to nie samochody - to ludzie.
Gratulacje i z niecierpliwością czekam na kolejny numer :piwo:[/quote]
Powod dlaczego sa rozne rozmiary czcionki jest taki - ludzie nie pisza wypracowan na zadana ilosc wyrazow/stron wiec niestety jeden ma mniej tekstu, drugi wiecej - a ja nie chce zeby potem w gazetce o jednym aucie byla jedna strona, o drugim 10 (bo ktos napisal 500str)... staram sie, zeby kazdy mial po rowno
Co do formy pionowej - wyszedlem z zalozenia, ze wiekszosc ludzi ma jednak poziome monitory, wiec zeby zminimalizowac przewijanie to wybralem poziom
I jedna wazna rzecz na koniec - gazetka jest robiona w formacie 1600x1200px. Acrobat ja skaluje w dol (nie wiem po co) i to co odpalacie w IE/FF/O jako 100% robi sie troszke rozmazane. Nie bojcie sie powiekszyc (na rozdzialce 1680x1050 bez problemu mozna dac 275% i bedzie ok jakosc), ulatwi to czytanie i mozna sie dobrze przyjrzec autom i ludziom