lubusik nie ma takich maszyn
kwasówka jest zbyt twarda by ją giąć (gnie się w wardzo wysokiej temp później odpowiednio się schładza)
popytaj tych co robią balustrady z kwasówki
Witam.Mam pytanie czy jak wytnę katalizator w swoim polo 1.0 aau to czy spalanie się zwiekszy czy zmniejszy bo słyszałem już różne historie.I czy w tak małym silniku coś da na osiągach przy przelotowym wydechu.Pozdro
[quote=""Eddie""]I czy w tak małym silniku coś da na osiągach przy przelotowym wydechu.Pozdro[/quote]
szybciej autko sie wkreca na obroty lekko bardziej głosny moze byc
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
polerowanie kolektora wydechowego daje efekty??? raczej powiększyć i spolerować kanały kolektora dolotowego i kanałów w głowicy daje jakiś efekt, aha można też powiększyć kanały wydechowe w głowicy dla lepszego odprowadzenia spalin ale to już wiąże się z customowym kolektorem wydechowym
a zrobić to można np dremelem z odpowiednim kamieniem szlifierskim i przedłużką tylko trzeba przy powiększaniu uważać bo można zebrać za dużo materiału a wtedy mamy kłopot
Witam potrzebuje pomocy, w moim układzie wydechowym (silnik 3F 55KW) był katalizator , został zamieniony na strumienice, po tym zabiegu auto ma lekkie falowanie obrotów w przedziale 950-1000 obr/min. jest to spowodowane tym że sonda lambda jest w złym miejscu przyspawana, dlatego proszę forumowiczów jak posiadają taką dwururkę z katem o zmierzenie odległości podanych kolorami na zdjeciu kolor czerwony i niebieski , kolor pomarańczowy to KAT a żółty to miejsce sondy , Zdjęcie poglądowe rura z AUDI 50
Z góry dzięki :bye:
...nie sztuka mieć nowy samochód, sztuka włożyć całe serce w stare...
Siemka panowie mam pytanko odnośnie katalizatora,
za i przeciw co do wycięcia,
jak się objawia koniec kata,
Zastanawiam się cały czas czy go wywalić czy nie czy to coś da i czy nie pogorszy pracy silnika
Od kata do tyłu(środkowy i ostatni tłumik) mam z kwasu 2.5cala(63mm) silnik 1.0 i w dowodzie wbity kat:/
czekam na info:)
PozdraVWiam
zdecydowanie więcej za się znajdzie.
plus to że odetkasz wydech
minus że nie wiem może ciut bardziej zanieczyścisz środowisko
objawia się np. wyższym splaniem, zamuleniem.
że w dowodzie kat to nie ma się co przejmować, zamiast niego wstawiasz coś co go imituje a w środku przelot i nikt się nie doczepi.
prosze Cię, przy 1.0? nie ma to sensu całkowitego chyba ze lubisz w trasie jak tłumik buczy i napier.... w uszy to wycinaj, daje to w samochodach ECO gdzie wszystko jest zatkane a w polo to nie bardzo, oczywiscie jeżeli bierzesz się za cały tuning silnika dolot obróbka głowicy wałek to cos da, napewno lepszą charakterystykę pracy silnika na poszczególnych obrotach. Pamiętaj że zbyt duze odetkanie wydechu w n/a powoduje spadek ciśnienia spalin i przekłada się na gorszą prace silnika, są takie pojęcia jak wydech działający podciśnieniowo ale to poszukaj w necie bo nie chce mi się pisac i tłumaczyc.
...nie sztuka mieć nowy samochód, sztuka włożyć całe serce w stare...
kolunio21, jeden czort czy wytniesz czy nie. jeśli się posypał to wywal i montuj rurę. Jak nie to albo wywal i sprzedaj (będzie kasa na mody) albo zostaw i stwarzaj inne problemy :lol:
OT:
[quote=""kolunio21""]Macie jeszcze jakieś sugestie co do kata Panowie??[/quote]
że niby jakaś sugestia, że tylko "Panowie" się znają? koleżanka agakitty ci napisała na co masz zwrócić uwagę