Witam. I co z tym twoim problemem zrobiłeś już?? nie wiem czy to może być od tego ale może warto sprawdzić. Sprawdź rurę od intercoolera być może jest nieszczelna lub pęknięta. Sprawdź i napisz czy to to.
I jeszcze pytanie jak sie kasuje błedy vagiem ? Zrobić skan wiem jak ale jak skasować bledy to już nie...
Od doładowania juz znalazłem, a ten od temeratury to jest który ? Gdzie go znajdę ?
[quote=""okinoi""]Od doładowania juz znalazłem, a ten od temeratury to jest który ? Gdzie go znajdę ?[/quote]Jak znalazłeś od doładowania, to znalazłeś też od temp., są to 2 w jednym G71 i G72. Aby skasować błędy naciskasz przycisk clear tam, gdzie je odczytujesz i po błędach.
Dzięki za odpowiedź, wtakim razie od czego jest ten czujnik temperatury zespolony razem z czujnikiem doładowania ? Jaką temerature on mierzy, bo raczej nie silnika(płynu chłodniczego). ?
Jeszcze mam pytanie co do vaga, czy jeśli zmienie przepływomierz na inny nie kasując błedu to dalej nie będzie chodził tak jak ma chodzić ? On ( komputer) dalej bedzie "myślał" że jest ten błąd i będzie chodził kulawo ?
Styki wszytskie przeczyszczone, błędy usuniete i dalej przerywa. Po jeździe próbnej nie pokazuje już błedów na vag-u. Zmieniałem nawet przepływomierz na nowy ale zero poprawy... Jakies propozycje ?
Cześć...
Problem nadal nie rozwiązany, samochód był u mechanika stwierdził zawór ciśnienia doładowania. Wymieniłem zero poprawy, komputer nie pokazuje żadnych błedów. Zastanawiam sie czy gdzieś może jakieś nieszczelności mam w dolocie. Gdzie mogę szukać ? Gdzie najczęściej spotykane sa nieszczelności ?
Pozdrawiam...
Nie wiem jak to zrobić w dieslu ale w benzynie najłatwiej to sprawdzić samostartem (w wersji ekonomicznej lakierem do włosów). Psikasz po dolocie i jak jest jakaś nieszczelność to zauważalnie zmieniają się obroty.
Jeśli przyspieszam tak, muskająco to chwile idzie idzie i za chwile szarpie jak ****. Jak wcisne odrazu w podłoge to momentalnie przerywa, no i nie ma jazdy. Jeżdze teraz jak stary dziadek a może i jeszcze gorzej. Mechanik sprawdził turbine, pompowtryski i jest ok. Zastanawia sie nad pompą zwrotna/vacum już nie pamietam. Ma taką na przekładke to będzie na dniach robił przekładke. Komputer nic nie pokazuje. Myślicie że może to być ta pompa vacum ? Miał ktoś z nią jakieś problemy ?