[6n2] prawe tylni drzwi. problem z domknięciem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzysiek1012
Newbie
Newbie

[6n2] prawe tylni drzwi. problem z domknięciem

Post autor: Krzysiek1012 »

Witam. Mam problem z prawymi tylnymi drzwiami, a mianowicie przy zamykaniu pilotem lub kluczykiem nie domykają się prawe tylne drzwi (za pasażerem). Znaczy ten pyciek przy szybie troszkę się wsunie (ale nie całkowicie) i drzwi się nie zamykają. Przy otwieraniu wszystko jest w porządku co to może być może siłownik nie dociąga??? proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""Krzysiek1012""]Witam. Mam problem z prawymi tylnymi drzwiami, a mianowicie przy zamykaniu pilotem lub kluczykiem nie domykają się prawe tylne drzwi (za pasażerem). Znaczy ten pyciek przy szybie troszkę się wsunie (ale nie całkowicie) i drzwi się nie zamykają. Przy otwieraniu wszystko jest w porządku co to może być może siłownik nie dociąga??? proszę o pomoc.[/quote]

Nie napisałeś jaki masz zamek centralny elektryczny czy oryginalny pneumatyczny ?
Może wody się nazbierało i mróz zrobił swoje proponuje ogrzać samochód i wtedy zobaczyć jeśli nie pomoże to trzeba zdjąć boczek z drzwi i luknąć co go blokuje.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Elektryczne siłowniki lubią szwankować przy niższych temperaturach jeśli są już trochę wyrobione (jak są zalane i zamarznięte to wcale nie działają). Rady są dwie: albo poczekać do wiosny :grin: albo kupić nowy siłownik i go wymienić - w przypadku elektrycznego to znikomy koszt i niewiele roboty.
C
Centaurek
Newbie
Newbie

Post autor: Centaurek »

Mam podobny problem co jakiś czas, ale jakby "samo z siebie" przechodzi :). Czasami domykam parę razy ręcznie, lub od środka "głównym" zamknięciem od strony kierowcy i po jakimś czasie zaczyna działać z pilota. Zazwyczaj szybko przechodzi, też nie wiem czemu się tak dzieje.
K
Krzysiek1012
Newbie
Newbie

Post autor: Krzysiek1012 »

ile taki siłownik może kosztować??
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Ja płaciłem kilka złotych za elektryczny typu slave kilka lat temu. Na wiadomym serwisie ceny oscylują koło 10złotych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”