Witam wszystkich użytkowników Volkswagena polo:)
Zakupiłem Polo III Variant Rocznik '99 z silnikiem 1.4 w komisie.
Na dzień dzisiejszy co mogę powiedzieć o tym aucie to tyle że:
Pod wpływem emocji podczas kupna autko było dla mnie tak piękne że nie widziałem paru mankamentów.. Mianowicie po kupnie odwiedziłem stację kontroli pojazdów gdzie pan(mam nadzieję uczciwy) powiedział że do wymiany nadaje się sworzeń wahacza z prawej strony, poza tym autko podobno w dobrym stanie jeśli chodzi o zawieszenie, że nie widać aby samochód miał jakąś większą stłuczkę bo trzyma się wszystko kupy i ogólnie od spodu wszystko ok- co było dla mnie dobrą wiadomością:) pojechałem też do znajomego mechanika który zajmował się naprawami mojego passata B2 z roku 1988r. po oględzinach stwierdził że wszystko w porządku, ale... widać że auto było stuknięte prawą stroną, na co mogły wskazywać ciut nowsze lampy po tej stronie. Sworzeń naprawił, olej wymienił bo w misce było tylko troszkę, poza tym nie wiedziałem co za olej jest w silniku, filtr oleju i powietrza, płyn hamulcowy do wymiany na wiosnę, pasek rozrządu narazie w porządku. Ogólnie zaniepokoił mnie fakt że autko było bite no i do dziś doszukuję się tych wad których nie widziałem przy zakupie.. i faktycznie, od środka po otwarciu maski widać że spawy są nie fabryczne, przy malowaniu zakleili taśmą jakieś numery, lampy- każda ma swój świat, ale i drzwi kierowcy nie łączą się równo z drzwiami pasażera z tyłu, są nie równe, od środka na tych drzwiach przy zamku widać odpryski lakieru.. Jeżdżę dopiero niecałe dwa tyg. więc nie wiem czy powodem wysokiego spalania jest moja amatorka czy po prostu auto spala 10 litrów na 100km??? Trochę dużo. Przy każdym włączeniu silnika wskazówka pokazuje coraz mniej benzyny. w Środę jadę Polę zagazować bo utrzymanie takiego smoka to nie na mój portfel.. Co do instalacji to będzie to instalacja o nazwie "takt 4"(tak zrozumiałem przez tel), gaz sekwencja.. jeszcze mam problem z dmuchawami w środku, tymi nad pokrętłami.. troszkę połamane, poza tym ostatnio tak pokrętło przekręciłem że wpadło do środka i chciałbym to naprawić i gdyby ktoś mógł dać jakieś wskazówki to będę wdzięczny:) Na koniec dodam że nigdy nie przypuszczałem że kupię taki model auta, bo nie widziałem w nich nic specjalnego, ale piękno linii już wyciągnąłem;) Ogółem fajnie się jeździ, w porównaniu z moim paskiem komfort i tak siępodniósł.. jest tam klimatyzacja , tylko nie wiem jak sprawdzić w warunkach zimowych czy jest sprawna.
Oto link zdjęć komisowych mojego auta:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f3 ... b23ad.html