Witam, od niedawna (maj 2010) jestem właścicielem Polo 6N2 1.4 TDI 75 KM 2000r. Od samego początku mam z nią problem gdyż dzieje się tak ze auto przy dłuższej jeździe samo hamuje i jest zamulone, nie istotne czy to jazda po mieście czy w trasie. (Efekt zaciągniętego ręcznego ). Podczas jazdy muszę szybko zaciągnąć ręczny po czym go puścić i koła się odblokowują lecz za chwile znowu to samo ...
W aucie wymieniłem: serwo, płyn hamulcowy (dot 4), tarcze, klocki, zaciski, wszystko nasmarowane, klocki lekko chodzą w szczękach, linka od ręcznego popuszczona na max, teraz odłączyłem ABS i nic nie pomogło. Walczę z tym, już pół roku. Myślę nad wymianą całej pompy ABS... Auto było sprawdzane na kompie, nie ma żadnych błędów. Wymieniłem miesiąc temu rozrząd, wszystkie filtry i olej. Proszę o pomoc.. z góry dziękuje
A jesli tarcze to pewnie tłoczki zapiekaja sie chodz w 6n2 jest juz aluminiowy tloczek i podobno nie ma miejsca tam taki problem. A linki recznego wymieniane ?
hej, blokuje mi oba koła. Z tyłu mam tarcze, ostatnio wymieniłem całe zaciski i dalej tak samo. Linki od ręcznego nasmarowane, poluzowane na maxa. Zobaczymy jutro co i jak bo właśnie wróciłem z trasy, jechałem ponad 600 km i masakra. Wybieram się jutro do mechanika wymienić pompę ABS i zobaczymy co i jak. Do tego chyba Turbo mi padło bo się wyłancza przy 2800 obrotach i auto zmulone
Jutro jadę do mechanika wymienić linki od ręcznego i rozebrać te zaciski z tyłu i wymienić gumki i zobaczyć co tam może blokować. Z tyłu mam tarcze. Dzięki za szybkie odpowiedzi
Witam, tłoczki były zapieczone z tyłu lecz po ich naprawie nadal polo nie jeździło tak jak miało jeździć i na następny dzień był ten sam problem. Wymieniłem pompę ABS i jest dobrze pozdrawiam
hej, blokuje mi oba koła. Z tyłu mam tarcze, ostatnio wymieniłem całe zaciski i dalej tak samo. Linki od ręcznego nasmarowane, poluzowane na maxa. Zobaczymy jutro co i jak bo właśnie wróciłem z trasy, jechałem ponad 600 km i masakra. Wybieram się jutro do mechanika wymienić pompę ABS i zobaczymy co i jak. Do tego chyba Turbo mi padło bo się wyłancza przy 2800 obrotach i auto zmulone
Kolego jak by Ci turbo padło to by brało olej może stoi kierownica turbiny albo inne ustrojstwo sterujące turbino ?