witam. takie proste pytanie ..włączając halogeny przednie jest o tym informacja na desce liczników /tzn świeci się tam żarówka/ czy tylko się świeci gdy włącza się przeciwmgielne tył.. czy może są dwie informacje do przodu osobno a do tyłu też. jaka jest kolejność tej informacji po kolei? i gdzie można kupić gniazdka ,wtyczki różnego rodzaju do VW do zrobienia wiązek bo w serwisie jak powiedzieli cenę to szok ...pozdrawiam
Wykonanie instalacji nie jest trudne. Trzeba kupić halogeny, maskownice, włącznik z funkcją halogenów, przewody, przekaźnik, oprawa z bezpiecznikiem, konektorki. Za calość z allegro wyszło mi 250pln. Wszystko montujesz pod maską. Masa do karoserii, napięciowy do akumulatora włączany przekaźnikiem przewodem sterującym który ciągniesz od włącznika głównego.Jeśli kupisz odpowiedni włącznik to ciągnąc raz włączasz halogeny (na włączniku zapala się znak w kolorze zielonym), ponowne pociagnięcie włącza przeciwmgłowe.
ad. bewu czy możesz podac symbol tego przełacznika i podstawowe pytanie z którego pina z tego przełacznika skorzystałeś /nr/ do sterowania przekaźnikiem i z tego co piszesz zrozumiałem że przekażnik jest sterowany + , i jeszcze jedno na włączniku zapala sie znak a co na desce obok liczników bo włanczając przeciwmgielne tył tez sie zapala sygnalizacja czy ona jest dla oby dwóch pozycji naraz , czy mozesz mi podac swój email ja narysuje Ci schemat jak ja to widzę może mnie poprawisz .. mój to andrzej-br@o2.pl . pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź
[quote=""andrzej-br""]ad. bewu czy możesz podac symbol tego przełacznika i podstawowe pytanie z którego pina z tego przełacznika skorzystałeś /nr/ do sterowania przekaźnikiem i z tego co piszesz zrozumiałem że przekażnik jest sterowany + , i jeszcze jedno na włączniku zapala sie znak a co na desce obok liczników bo włanczając przeciwmgielne tył tez sie zapala sygnalizacja czy ona jest dla oby dwóch pozycji naraz , czy mozesz mi podac swój email ja narysuje Ci schemat jak ja to widzę może mnie poprawisz .. mój to [url=mailto:bewu@buziaczek.pl]bewu@buziaczek.pl[/url]