mamy pytanie czy ktoś może instalował lampy halogenowe? Na allegro znalazłem lampy i odpowiednie zaślepki pod zderzak. Czy coś jeszcze potrzebuję? Ile montaż może kosztować w warsztacie? Dziękuję za wszelkie rady i sugestie w tym temacie.
jesli masz (raczej nie masz) instalacje pod halogeny to pozostaje odpowoedni przelacznik swiatel rowniez dostepny na allegro. montaz latwy i przyjemny.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
wilqmam napisz na pw do użytkownika voolf.
On pod koniec zeszłego roku instalował w swojej 6N2 halogeny - z tego co sie orientuję nie było to zbyt skomplikowane.
ja instalowałem halogeny razem z Voolfem. każde 6n2 ma w standardzie instalację po halogeny. Wystarczy kupić halogeny i przełącznik i to wszystko. Wiązki kabli są poprowadzone w nadkolach więc jak odkręcisz kratki to powinieneś je namierzyć. jak coś to wal na PW.
Jako że trafiły mi się dosc tanio halogeny do mojej polówki postanowiłem dołozyć do auta taki bajer. Kratki pod halogeny bedą na dniach wiec dzisiaj postanowiłem podłączyc je na chwile i zobaczyć czy wszystko bedzie działać. Jak juz kiedyś wyczytałem na forum cała instalacja powinna byc poprowadzona i wystarczy tylko podpiac kostki i bedzie gites i z takim przekonaniem zabrałem się do sprawdzenia co i jak. Po zdięciu kratek pojawił sie problem gdyż: od strony kierowcy nie ma wogóle żadnej wtyczki która by była luźna i pasowała do halogenu a natomiast po stronie pasażera były dwie luźne kostki które notabene maja bardzo krótkie przewody i nie ma szans na podłączenie halogenu < foto poniżej > I teraz pojawia się pytanie o co tu kurde chodzi ? gdzie szukać kostki od strony kierowcy ? Gdzie wogóle powinny one być ? Może ktos montował sam halogeny i mógł by poradzić co i jak ? Aha i od czego jest ta druga kostka ? Czy ona nie powinna byc podłączona ?
A czy mozna je zobaczyć z pozycji wyjetej kratki lub ewentualnie po otwarciu maski czy potrzebny jest np. demontaż zderzaka ?? W takim razie od czego są te dwie wtyczki które spowodnie zwisaja ?
cięzko powiedzieć może od klimy. Zobaczyc może ich nie zobaczysz ale jak włożysz rękę przez dziure po kratce to wymacasz nie trzeba nic ściągać prócz kratek bocznych
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Witam! Od półtora roku jestem szczęśliwym posiadaczem poloweczki a dziś wpadłem na pomysł żeby założyć sobie halogeniki. Piszecie że to takie proste, sprawdziłem żeczywiście kostki są przy nadkolach ale mam pytanko gdzie na desce powinien być umiejscowiony ten włącznik. Jeśli możecie to pomozcie mi również wybrać miejsce zakupu takich halogeników. Z góry dziękuję. Pozdrawiam!!!
Dokładnie tak ...
Pamiętać należy tylko, że "wtyczkę" wpina się w dwa metalowe piny - trzeba dobrze to dopiąć, żeby działało - ja na początku za słabo to "wsadziłam" i halogeny siakoś świecić nie chciały...
Powodzenia.
Nie wiem czy wiesz jak wyciągnąć ten przełącznik...
Gałeczkę, którą kręcisz żeby włączyć światła należy wcisnąć w pozycji 0 a następnie wciśnięte przekręcić na pozycję. I pociągnąć do siebie. Przełącznik się wysunie. Wypinasz kostkę wpinasz nowy przełącznik z opcją halogenów przednich. Składasz w odwrotnej kolejności i gotowe.
Nawet bezpiecznik już siedzi w puszcze.
Halogeny uruchamia się tak że przekręcasz na pozycję lub mijania i raz ciągniesz do siebie. Zapalają się przednie przeciwmgłowe po przełączeniu na mijania i pociągnięciu jeszcze raz włącza się tył.
W zegarach jest kontrolka tylko tylnych przeciwmgłowych. Natomiast po włączeniu przednich symbol na przełączniku zmieni podświetlenie z czerwonego na zielony
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Dziękuje wam chłopaki jak nie wiem co. Mam jeszcze tylko jedną miłostkę jak wyciągnąć ten włącznik żeby wsadzić ten z opcją na chalogeny.
kombinować śrubokętem :butcher: czy szarpnąć troche mocniej?
I jeszcze jak ktoś z was wie to niech mi pomoże rozszyfrować napis match na tylnej klapie. Czy to ktoś sobie sam przyklejł?
Jeszcze raz dziękuje!