Hm, właściwie to jeszcze radyjka nie mam, oczywiście każde radio ma swój układ, do tego już dotarłem, natomiast nie znalazłem jasnych i klarownych schematów, gdzie miałbym zaznaczone wszystkie kolory kabli i za co odpowiada... Jeśli już kupię jakieś, to zapewne w ISO. Jak dotąd dowiedziałem się, że czerwony kabel powinien służyć zasilaniu... Powinien być jeszcze jeden od masy, jeden od "podtrzymania" (pamięć?), jeden od stacyjki (na tym mi nie zależy, wolę bezpośrednio z akumulatora ciągnąć i bez klucza słuchać). No a kabli jest razem pięć

A z głośnikami to problemu raczej nie będzie bo mam dwa z tyłu, kable są osobno (nie ma ich na zdjęciu, widać jedynie fragment fioletowego). Jedynie co to mogę zapytać: wiązka do głośników składa się z dwóch grubych kabelków w przezroczystej izolacji - jeden cały bezbarwny, drugi bodajże z czerwonym paskiem - który to + a który - ? Sory za laickie pytania, ale nigdy jakoś elektryka mnie nie pociągała

Mało tego - zwyczajnie mam lęki przed grzebaniem w kablach po niegdysiejszych przygodach z maluchem, kiedy to po wymianie zegarów wszystko mi fiksowało :shock: