OKABLOWANIE - czyli co i jak podłączyć w instalacjach CA

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Kondensator do 150W? rozłącza = głośnik gra, po chwili prawie go nie słychać i znów gra głośno.
POLO ! i jedzie się lepiej
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Ustaw wzmacniacz dobrze (gain do radia tak jak Ci pisałem, bas boost na 0; albo gain do boosta czyli ustawiasz boost jak chcesz i dopiero potem dociągasz gaina) a potem sprawdź. Prawdopodobnie wzmacniacz jest na przesterze i nie ciągnie, albo się przegrzewa bo chcesz od niego za dużo. Kolejno:
1. Podłącz masę tam gdzie możesz, ale zrób to dobrze i solidnie.
2. Ustaw wzmacniacz.
3. Sprawdź na odpalonym samochodzie.
Światła Ci przygasają przy basie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

Jak dla mnie te 13,8V to za mało i poprostu altek nie daje rady, tak samo jak na samym aku- poprostu za mało prądu.
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Próbowałem przed chwilą na dwóch głośnikach od wieży LG FR686 (240W ale jakich to nie wiem) i grał bez najmniejszego problemu. Kręciłem na max, aż głośniki trzaskały i nie było tego problemu. Chyba kupię jakiś lepszy wzmacniacz kurde :/
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Post autor: Nikos15 »

A więc napiszę jeszcze raz.
Twój wzmacniacz jest naprawdę Dobry.
a ta tuba to tak szczerze mówiąc o kant d**y rozbić.
Wzmacniacz first-a jet tak samo **** jak ta tuba magnata, i ten poprzedni wzmacniacz był zbyt słaby do tego głośnika. Głośnik miał zapas i dlatego go nie rozłączało. Nic nie dadzą ci kable od spawarki, akumulatory od traktorów i kondensatory, ponieważ owy pionier ,, roznosi'' twoją skrzynkę. Jeśli chcesz mieć efekt jak w tym firście, podłącz tubę, pod 1 kanał, nie mostkuj. W-g mnie jeden kanał spokojnie powinien pociągnąć owe pudło. Powiedz jaki efekt.
Sorki jeśli brzydko napisałem o twojej skrzynce, ale nie przepadam za tanim sprzętem audio ;)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 14:43 przez Nikos15, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Rozumie, a czy możesz mi powiedzieć dlaczego 350W Alpine też rozłączało? czy ten głośnik też był słaby?
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

podejrzewam, że wtedy miałeś za słabo doprowadzoną masę. Ja wczoraj nabyłem Wzmacniacz D-rexa 2500. :P za okazyjną cenę 1000zł ;p. Proponuje ci żebyś bagażnik sobie wygłuszył, (koło zapas) + tylne kielichy. Efekt porażający. koszt około 30-40 zł + roboty na 3-4h w słonko, bo parapety ci mogą popękać jak będziesz robił to w mróz.
Do przednich syczków w twoim polo http://allegro.pl/alpine-sxe-0825s-eksp ... 59106.html zupełnie starczą + pamiętaj o zwrotnicach. z tyłu a parapety http://allegro.pl/alpine-sxe-4625s-owal ... 20525.html też w zupełności dają rade. ;] więcej nie ma sensu pakować, jeżeli nie masz kompleksowo wytłumionego auta, a to też polecam ;) Pozdrawiam
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""byczynho""]Rozumie, a czy możesz mi powiedzieć dlaczego 350W Alpine też rozłączało? czy ten głośnik też był słaby?[/quote]
Pomyliłem się, ten Apline również ma 250W. Jutro będę przeprowadzał test na jednym kanale
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Nie porównuj Magnata do Alpina, Bo to jest tak jak byś porównał Polo Do Passata. Ale i tak myślę że ten magnat potrzęsie ci polówką. Ja miałem nie wiele lepszą Blaupunkta GTB to naprawdę robiło wrażenie :P Śmieszne bo śmieszne ale masaż był konkretny :P
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Witam ponownie :D podłączyłem dziś głośnik pod jeden kanał i było to samo. Sprawdzałem to na włączonym silniku, włączonych światłach, włączonej dmuchawie a potem tylko na włączonym silniku. Efekt ten sam. Moje pytanie brzmi, jak brzmi przesterowany głośnik. Bo zauważyłem jedną rzecz, jeśli przedobrze to uderzenie basu jest długie i występuje taki efekt jakby membrana drżała. Kiedy przykręcę trochę wzmacniacz to bas jest wtedy krótki i energiczny. Jak to powinno działać?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a masz opcję podłączyć głośnik do innego wzmacniacza ?
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

No właśnie kurcze nie bardzo
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dziwna sprawa że klęka na jednym kanale.
na jakim poziomie masz rozkręcony wzmacniacz ?
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

kupie chyba inny wzmacniacz, a obecny najwyżej sprzedam
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Żebym to ja jeszcze pamiętał. Jutro sprawdzę jeszcze raz i napisze. Na dworze strasznie zimno jest więc wymykam się na krótkie chwile aby
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”