szyberdach z 6n2 - pasuje?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
andrzejwys
Newbie
Newbie

szyberdach z 6n2 - pasuje?

Post autor: andrzejwys »

Hej, zabrałem się ostatnio za porządki w aucie, zrzuciłem starą podsufitkę i założyłem z 6n2 (wersja z elektrycznym szyberdachem) i napotkałem na pewne problemy.
Primo silniczek el. zamontowany w szyberdachu z 6n nie pozwala na zamontowanie sterownika dachu z 6n2 (jest za duży i za blisko krawędzi dachu)
Secundo uszczelka szyberdachu z 6n niespecjalnie chce pasować do podsufitki z 6n2.
Uknułem więc podstępny plan zamontowania kompletnego szyberdachu z 6n2 i stąd pytanie, czy mocowania podejdą plug&play, czy gra jest niewarta świeczki.
Oświeconych kolegów proszę o informację, z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
Andrzej
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

do szybra z 6n (uchylno- otwierany)pasuje plug&play silniczek z golfa mk3 a sterownik jest zespolony z lampką i idzie wszystko ładnie upchać
z 6n2 raczej będzie dużo rzeżby i czy wogóle da się to zamontować- etka podaje tak wiele róznic zę cięzko to ogranąć ale mozna próbowac
powodzenia
a
andrzejwys
Newbie
Newbie

Post autor: andrzejwys »

chodzi mi o rozmiar i mocowania w dachu.
Silniczek z mk3 jest za duży, a ja jestem ciekaw, czy podejdzie z 6n2, ew cały dach.
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

szyberdach w polo jest identyczny jak w seacie ibiza 6k, a z 6n2 jest inny mocowaniami bocznymi pasuje wiec możliwe że i przednimi będize pasował ewentualnie drobne modyfikacji.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

raczej nikt nie przekłądał z 6n2 musiał byś miec obydwa na stole i to wszystko porównac jedyne wyjście jeśli masz juz kompletny z 6n2
z mk3(tylko ten płaski) pasuje do orginalnego z 6n i podsufitki jest tylko problem z lampka w której jest sterownik od szyberdachu
trzeba ją troszkę podpiłowac (bo opiera się o wzmocnienie dachu) i zakładac z metalową orginalna ramką
zobacz sam:http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=5760
a tu filmik ja działa z orginalnym 6n
http://w309.wrzuta.pl/film/3LnKPXzehUd/20110221021-001
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”