Wymiana rezenansu łożysk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
thompson
Newbie
Newbie

Wymiana rezenansu łożysk

Post autor: thompson »

Witam, chciałbym wymienić rezonans i łożyska u mechanika. Gwiżdże mi z prawej strony silnika podczas wciśniętego sprzęgła i zmiany biegu na wyższy. Pytałem już wcześniej i jest to prawdopodobnie rezonans.
Mam pytanie co mam kupić? Czy to ma być sam rezonans czy coś jeszcze? Jakieś łożyska? Jeśli tak to jakie? Nie znam się na budowie silnika w chcę kupić i zawieźć do mechanika żeby mi zrobił.
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Rezonans – zjawisko fizyczne zachodzące dla drgań wymuszonych, objawiające się pochłanianiem energii poprzez wykonywanie drgań o dużej amplitudzie przez układ drgający dla określonych częstotliwości drgań.
Źródło Wikipedia :jester:

Nie słyszałem o części zwanej rezonans :D
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

szybciej niż "rezonans" :shock: , padło ci łożysko oporowe sprzęgła, w dodatku możesz mieć za mało oleju w skrzyni stąd gwizdanie w czasie jazdy.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”