Witam mam pytanie bo chce kupic opony do swojego auta na lato teraz i chcialbym zapytac jakie mi polecacie interesuje mnie rozmiar taki wlasnie 185/55/14 zeby dobrze odprowadzaly wode i niebyly glosne ? i zeby niebyly jakies drogie a dobre czekam na wasze odpowiedzi
do 1000 zł zeby cos kupic dobrego zeby niegwizdaly jak pada deszcz , zeby dobrze wode odprowadzaly, a piszczesc to sobie moga w zakretach albo cos czekam na wasze odpowiedzi
uniroyal rallye 550 super zachowanie na wodzie, cisza(miałem letnie micheliny i jak założyłem uniroyale to jak niebo a ziemia), na suchym też super sobie radzą...a do tego ten bieżnik, w 1000 się spokojnie zamkniesz, ja 3 miesięczne nówki na alledrogo w 2007 roku kupiłem okazyjnie za ~120zł/szt
Ojciec używa continental diamant w swoim passacie i muszę powiedziec, że komfort jazdy jest bardzo dobry, opony cichutko pracują, cechują sie bardzo dobrą przyczepnąścią nawet na mokrej drodze. Ostatnio widziałem komplet na allegro za 500 zł. :]
Prowokując co poniektórych ...
Jeżdżę na Platin Diamant Sp 2000 ( w domu mam na tych kapciach 3 samochody, w tym 2 Polo. Oponki dość tanie, ciche i w miarę komfortowe.
W każdym razie o niebo lepsze od podobnych cenowo ( Barum, Dębica, Kormoran i wszystkie chinki )
Ja obecnie jeżdżę na DUNLOP SP SPORT 9000 195/45R15 - oponki cudowne ale mały defekt CENA, szt. około 300 zł. Dlatego zamierzam teraz zakupić UNIROYAL RAINSPORT 2 195/50R15 cena około 180 zł za szt. Koledzy bardzo chwalą sobie te opony. Ale decyzja należy do Ciebie